Welbergse kinderen brengen paasmandjes rond

WELBERG – Ook dit jaar konden de ouderen en zieke bewoners van de Welberg rekenen op een bezoekje van leerlingen van basisschool Pius X. In groepjes trokken zij donderdagmiddag over de Welberg om zelfgemaakte paasmandjes gevuld met fruit en chocolade eitjes rond te brengen. Het is een traditie die in ere wordt gehouden en gewaardeerd wordt door de ontvangers.

Mevrouw Jansen, woonachtig aan de Van Nispenstraat, is verheugd om de kinderen te zien. Het is wat haar betreft gelijk oversteken: zij een goedgevulde paasmand en de kinderen mogen allemaal een snoepje uitkiezen. “Ik krijg al sinds mijn 80e jaar elke Pasen een mandje, dat is nu vijf jaar geleden. Ik vind het een mooi gebaar.” Ook bij het echtpaar Van den Branden wordt de deur met een glimlach geopend. De bewoners zijn er zelfs speciaal voor thuisgebleven en ook hier worden de kinderen verwend met iets lekkers. In totaal zijn er paasmandjes op 38 adressen gebracht.

De leerlingen van de Pius X hadden naast het uitdelen van de paasmandjes nog een andere traditie te volbrengen. Op het schoolplein werd de finale van het zogenaamde ‘eiertjitsen’ gespeeld. In verschillende rondes hadden de kinderen tegen elkaar gestreden door een hardgekookt ei tegen elkaar te slaan. De kunst is om jouw eigen ei heel te houden. Louk Bakker uit groep 4 werd de uiteindelijke winnaar en mocht de beker en een grote chocoladehaas mee naar huis nemen.

Tekst en foto’s: Nicole van de Donk © Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl