Welberg wil graag ijsbaan op voetbalveld

WELBERG – Een ijsbaan op het oude voetbalveld, dat ziet de Dorpsraad van de Welberg wel zitten, zo kreeg burgemeester Saskia Bolten vanmiddag te horen tijdens haar kennismakingsbezoek aan het dorp.

Op het terrein waar SC Welberg tot eind van dit seizoen nog gebruikt van maakt, zouden ooit woningen moeten verrijzen. Maar gezien de crisis, met name in de bouwsector, ziet het daar de eerstkomende jaren niet naar uit. In de tussentijd kan het veld, gelegen achter gemeenschapshuis De Vaert, een ideale plek zijn om de bestaande speelvoorzieningen te centraliseren, zo vindt de Dorpsraad. Met relatief beperkte middelen behoort de aanleg van een ijsbaan wellicht ook tot de mogelijkheden en dat zou helemaal te gek zijn, vertelde Roos Stevenson tegen de burgemeester en kernwethouder Leo Heijmans.
De Dorpsraad liet ook weten op zoek te zijn naar nieuwe leden, mede omdat de voorzitter binnenkort vertrekt. Bestuursleden kunnen ze ook bij de stichting Ontspanning Voor Welberg goed gebruiken, vulden de aanwezige OVW’ers aan. In beide gevallen zijn ook Steenbergenaren die Welberg een warm hart toedragen meer dan welkom om de gelederen te versterken.