zaterdag 13 oktober 2018, 11:12

Welberg scoort punten bij TPO en speelt zondag thuis tegen Advendo

Afgelopen zondag speelde SC Welberg 1 de uitwedstrijd tegen een oude bekende tegenstander op Moerdijk. Daar gingen de Welbergenaren prima van start. Met in de 2e minuut een hoekschop van Dennis Luijks die perfect in het 16 metergebied geplaatst wordt, waar Lars Bogers de 0-1 binnenkopt.

Daarna volgen er legio kansen voor Welberg, maar ook TPO blijft goed mee doen. Hierdoor gaf de eerste helft een leuk en soms spannend schouwspel.  Na een schitterende snelle aanval van Dennis Luijks, die de bal op maat naar de mee opgekomen Mats Meeusen speelt, maakt deze het af door diagonaal keihard de bal in het doel te schieten en zo is het met een supermooie goal 0-2 en rust.

Voorsprong uitgebreid

Welberg trekt het spel in de tweede helft weer naar zich toe. Deze inzet levert meteen weer resultaat op. Een voorzet van Brandon Schippers op Dennis Luijks betekent 0-3 als deze de bal binnen tikt. Er volgen nog kansen voor Dennis Luijks, Wiebe Vissers en Mitch Krens om de score te verhogen.

Wanneer in de 55e minuut Mitch Krens in de 16 meter onreglementair gestopt wordt, schiet Brandon Schipper de toegekende strafschop tegen bovenkant van de lat en laat de kans om de score uit te bouwen onbenut. Ook een bal die over de doellijn is geweest, wat niet opgemerkt werd door de scheidsrechter, zorgt er niet voor dat de voorsprong wordt uitgebreid. Toch blijft Welberg aandringen, met nog kansen voor Mitch Krens met bal op de lat, Wiebe Visser die voorlangs schiet. Nadat Jeroen Boogaart zijn inzet voorlangs ziet gaan, is het Tom Bogers die de 0 – 4 maakt. In de tweede helft was Welberg de betere ploeg en had de score, gezien de kansen veel hoger uit kunnen vallen. Er valt er weinig af te dingen van de drie punten die in Moerdijk door het eerste elftal geboekt zijn. De overwinning is dik verdiend en de punten zijn binnen.

Zondag 14 oktober speelt Sc Welberg 1, op sportpark ’t Zandbaantje tegen Advendo Breda. Aanvang wedstrijd om 14.30 uur.