vrijdag 18 oktober 2019, 11:00

Welberg pakt thuis de drie punten

Sc Welberg 1 – Graauw 1, eindstand 2 – 1

Voor Welberg was de wedstrijd tegen Graauw afgelopen zondag de kans om uit de onderste regionen in de stand te komen. Maar dan moest er wel gewonnen worden. Zonder de geblesseerde Dennis Luijks en met derde inval keeper Pim van Rooij gaat Welberg van start. Welberg trekt al snel het spel naar zich toe en creëert zich ook kansen, die door Mitch Krens, Lars Bogers en Cristian Gliga niet afgerond kunnen worden tot een doelpunt.

In de 26e min, speelt Graauw de lange bal voorwaarts, waar de Graauw spits eerder bij is dan de Welberg keeper en vervolgens staat de 0 – 1 op het scorebord. Niet verdiend en een fikse domper voor het team. Welberg pakt het spel gelijk weer op en op een steekpass van Lars Bogers, is Mitch Krens de keeper te snel af, alleen zijn inzet kan door een Graauw verdediger van de doellijn gehaald worden.
Doelkansen en mogelijkheden zijn er genoeg voor Welberg, maar het wil Levi Papp, Cristian Gliga en Mats Meeusen niet lukken om de gelijkmaker, nog voor rust te scoren. Met de 0 - 1 gaan de ploegen de rust in.

Gelijkmaker

Na de thee een aanvallend Welberg, dat Graauw vastzet op eigen helft en na twee minuten ligt de gelijkmaker in het doel, Mitch Krens die over rechts de achterlijn haalt en keurig de bal op de nog er beter voor staande Mats Meeusen aflegt, die deze vervolgens binnen schiet: 1 – 1.  Hierna waren het alleen maar aanvallen van Welberg, er kwamen voldoende kansen om de score op te voeren, maar het lukte elke keer net niet.
De voor Raf Ligtenberg ingevallen Martijn Gladdines, is de Graauw verdediging te snel af, schiet op de goal, waar hij ziet dat zijn inzet tot 2x toe door de keeper gestopt wordt.

Nog meer kansen

Ook Levi Pap en Cristian Gliga (omhaal) zien hun inzet door de keeper gestopt worden. Uit een voorzet van Cristian Gliga, kunnen drie aanvallers van Welberg de bal niet over de doellijn tikken. Daarna ziet Lars Bogers zijn inzet gestopt worden door de keeper die zijn hand nog achter de bal kan krijgen. Vrije kans voor Martijn Gladdines die de voorzet van Cristian Gliga, niet in, maar naast het doel schiet. De tijd begint te dringen en om de punten op de Welberg te houden zal er gescoord moeten worden. Graauw verdedigt met man en macht, maar speelt als het kan de lange bal op hun voorwaartsen om zo de verdediging van Welberg te proberen te verschalken, dat lukt ze niet, de verdediging van Welberg laat zich niet verrassen. Dan in de 90 min, een strakke voorzet van Nathan Kuyper, waaruit Martijn Gladdines de bal over de Graauw verdediging kan koppen op het hoofd van de slim achter de verdediging opgestelde Cristian Gliga, die beheerst de 2 – 1 binnen legt. Na al die kansen had de score zeker hoger uit kunnen vallen. Dan is het einde wedstrijd, de drie punten zijn binnen en ze zijn verdiend.

Programma Sc Welberg 20 oktober:

Sc Welberg 1 speelt om 14.30 uur uit tegen Sluiskil 1, een onbekende tegenstander in het Zeeuwse land. Aanwezig 12.00 uur en vertrek bus 12.15 uur.
Sc Welberg 2 gaat om hun bekerwedstrijd te spelen naar Dordrecht, waar zij om 12.30  uur aantreden tegen GSC/ODC2.

Door: Ad Bogers