Welberg maakt geen probleem van ‘Omgekeerd Inzamelen’

WELBERG – “Lekker positieve mensen hier op de Welberg,” concludeerde Carien Free, beleidsmedewerker Reiniging van de Gemeente Steenbergen, gisteren tijdens de inloopbijeenkomst over ‘Omgekeerd Inzamelen’ die op het dorp werd gehouden. Enkele tientallen mensen meldden zich bij zaal Koch aan de Kapelaan Kockstraat waar wethouder Marijke Vos en ‘haar mensen’ klaar stonden om antwoord te geven op alle vragen.

In veel gevallen kwam er al direct een bevredigend antwoord. “De ouderen in de Van Nispenstraat willen bijvoorbeeld liever hun afval naar de ondergrondse verzamelcontainer aan de Pastoor Ermenstraat brengen omdat die dichterbij is dan die aan de Kartuizerstraat. Dat is geen enkel probleem,” aldus Vos.

Glasbak

De enige vraag die deze middag openbleef was die over de glasbak. Deze staat nu tussen de Boomvaart en gemeenschapshuis De Vaert maar krijgt in de toekomst een nieuwe plek. “Of dat binnen het nieuwe centrumplan Welberg is, valt nog te betwijfelen,"legt Carien Free uit. "Het weggetje er naartoe is een crime voor de vrachtauto, dus een andere locatie zou beter zijn. Maar die is door de vele ondergrondse buizen en leidingen niet makkelijk te vinden.”

De wethouder heeft inmiddels zes bijeenkomsten over het nieuwe inzamelen achgter de rug. Er wachten er nog twee: aanstaande maandag 3 april om 13.30 uur in ’t Cromwiel voor de KBO afdeling Steenbergen en op donderdag 6 april van 17.00-19.30 uur in dorpshuis De Stelle in De Heen.