zaterdag 18 mei 2019, 10:00

Welberg laat de punten in Breda

Afgelopen zondag 12 mei 2019 voetbalde Sc Welberg 1 uit tegen TVC Breda. Welberg startte goed aan de wedstrijd, de aanvallers Mats Meeusen en Dennis Luijks kregen in de begin minuten de kans om de score te openen, maar stuitten op de TVC keeper. En die zal naar later in de wedstrijd blijkt deze wedstrijd veel in de weg blijven staan.

In de 10 minuut is er een  aanval van TVC waaruit de 1-0 valt. Vijf minuten later wordt een vrije trap genomen door Dennis, die de bal net naast het doel schiet. De inzet van Mitch Krens in de 25e minuut had meer verdiend, deze schiet in de draai en van afstand de bal keihard op de lat. Direct hierna volgt een aanval van TVC en die prikken de 2-0 binnen. Wat bij Welberg niet lukt, doelpunten maken, gaat TVC wel heel gemakkelijk af. Net voor rust nog een vrije trap voor Welberg waarbij de bal net over gaat, een poging van Dennis Luijks die vol op de keeper schiet, gaat vervolgens over. Het is frustrerend en gaat allemaal net mis vandaag. Ruststand 2-0.

Nog een tegengoal

TVC komt beter uit de kleedkamer en heeft er zin in, het ruikt weer eens een overwinning. Zij zetten gelijk druk op het doel van Welberg, maar dat levert ze niets op. Welberg kan onder de druk van TVC uit voetballen en Tom Mulder in stelling brengen, die echter ook deelt in de misère en zijn inzet op de keeper ziet stranden.
Even later voorkomt een goede redding van Maarten Heer dat TVC na een uur spelen de voorsprong verder uit kan bouwen. Wanneer in de 65e minuut, na een handsbal bij SC Welberg een strafschop toegekend wordt, moet Maarten Heer, op deze inzet het antwoord schuldig blijven en is het toch 3-0.

Buitenspel?

In het resterende kwartier zijn er nog kansen voor Dennis Luijks en Tom Mulder, maar de TVC keeper staat beide keren op zijn plaats en kan ook deze Welberg pogingen onschadelijk maken. Toch scoort Welberg in de 83e minuut, vanaf de achterlijn plaatst Mitch Krens de bal in de loop van Dennis Luijks die keurig de bal binnen schiet, tot ontsteltenis van alles wat Welberg is, wordt het doelpunt afgekeurd wegens buiten spel.
Als wedstrijd kort daarna gespeeld is en eindigt met een 3-0 stand voor TVC, is iedereen bij Sc Welberg er van overtuigd dat dit niet verdiend is. Welberg speelde dan wel niet haar beste wedstrijd van het seizoen, maar spelen tegen 12 man valt echt niet mee.

Door: Ad Bogers