Afbeelding
zaterdag 14 december 2019, 17:00

Welberg laat de punten bij De Schutters in Stampersgat

Zondag 8 december speelde Welberg 1 uit tegen de Schutters in Stampersgat, een wedstrijd die er om deed. In punten stonden de teams gelijk op de ranglijst. Langzaam loopt de ziekenboeg bij Welberg leeg, Lars Bogers en Luc Dekkers zijn ook weer hersteld en inzetbaar en ook Dennis Luijks zit weer bij de selectie, waar ze wel Cristian Gliga missen. Antonie Smit staat weer op doel.

Op een zeer slecht veld vangt de wedstrijd aan. Welberg start goed en er komen kansjes. De eerste in de 13e minuut waarbij Mitch Krens zijn schot net naast het doel laat vliegen. Schutters verdedigt en komt niet direct aan voetballen toe, ze proberen wel met lange ballen hun voorwaartsen te bereiken. Dat lukt ze, na 20 minuten bij een uitval van de Schutters wordt de 1 – 0 aangetekend. Bij Welberg is de drive er, na deze tegenvaller, een beetje uit. In de dertigste minuut kan de vrijgespeelde Erik van Minderhout een schot op goal lossen, zijn schuiver belandt helaas ook weer net naast het doel. Een combinatie tussen Lars Bogers en Mitch Krens, had meer verdiend dan dat Mitch de bal naast het doel schiet. Dan in de 45e minuut valt de 2 - 0 voor de Schutters. Met deze stand gaan de teams de rust in.

Scoren lukt de Welbergenaren niet

Op het bijna onbespeelbare veld vangt voor de elftallen de tweede helft aan. Welberg komt goed uit de kleedkamer en de pass van Ritchie Krens op Lars Bogers had de bal in het doel gemogen, maar de inzet van Lars Bogers gaat net over het doel.
In de 54e minuut volgt een voorzet Mitch Krens op Dennis Luijks, die buiten bereik van de keeper op de paal schiet. Enkele minuten later weer een kans voor Mitch Krens, waarbij zijn inzet voorlangs het doel gaat. Schutters probeert er enkele keren uit te komen, maar vinden Antonie Smit op hun pad die met enkele goede reddingen voorkomt dat de thuisploeg kan scoren.
Sc Welberg wil maar wat graag tegen scoren maar het lukt vandaag gewoon niet. Met nog een kwartier te spelen, een harde charge op onze keeper Antonie Smit, komt de Schutters speler er met geel vanaf, wat vuurrood had moeten zijn. Welberg blijft (voor zover mogelijk) voetballend proberen de score te veranderen. Een schot van Erik van Minderhout gaat weer net naast het doel. Om moedeloos van te worden.
Uit een tegenaanval scoren de Schutters wel de 3 – 0. Als in de laatste minuut een schot van afstand door Levy Papp op de keeper wordt geschoten is het einde wedstrijd. Met een eindstand van 3 - 0 voor De Schutters. Welberg had meer verdiend deze vanmiddag maar het zat er niet in en niet mee. De drie punten blijven achter in Stampersgat, Welberg en Schutters wisselen van plaats op de ranglijst.

Thuis: laatste strijd voor winterstop

Zondag 15 december, speelt Welberg 1 hun laatste wedstrijd voor de winterstop thuis tegen Devo uit Bosschenhoofd. Aanvang 14.00 uur sportpark ’t Zandbaantje, Hoogstraat 17 te Welberg.

Door: Ad Bogers