zaterdag 20 april 2019, 14:00

Welberg krijgt het deksel op de neus

Zondag 14 april speelde Welberg 1 uit tegen de koploper FC Dordrecht in Dordrecht. Dordrecht startte gedreven aan de wedstrijd, Welberg moest alle zeilen bijzetten om te voorkomen dat ze al vroeg een doelpunt tegen krijgt. In minuut 7 heeft doelman Maarten Heer een goede redding. De vroege voorsprong valt een minuut later toch, 1 – 0 voor een beter Dordrecht.

Welberg, komt nadat de openingsstorm van Dordrecht geluwd is, ook aan voetballen toe. In de 14e minuut geeft Lars Bogers een schitterende pass op maat op Dennis Luijks, die de bal ontvangt en keurig afwerkt, de 1-1 is binnen.

Hierna ontspint zich een wedstrijd waarin beide teams veel sportieve strijd op de mat leggen. Op slag van rust komt Dordrecht toch op 2 – 1 en is dit ook de ruststand. In de eerste helft heeft Welberg strijd geleverd en stond het weer als een team te voetballen en ook in de tweede helft kunnen de Welbergenaren dit vasthouden.Dordrecht komt echter gedrevener uit de kleedkamer dan Welberg, zet Welberg onder druk en in de 50e minuut kunnen zij de 3-1 maken. Welberg zoekt de aanval weer op, de kopjes gaan niet hangen en in de 56e minuut komt de voorzet van Peter van Giels op maat voor, waar Tom Mulder deze kans niet voorbij laat gaan en de 3-2 maakt.Bij Dordrecht gaat het licht een beetje uit na dit doelpunt, men dacht dat de buit al binnen was. Wat volgt zijn twee mooie kansen van Welberg om de score te verhogen. Bij de eerste poging stuit Dennis Luijks nog op de keeper, maar vervolgens kan hij een mooie aanval afronden door de bal in de kruising te schieten, de 3-3 is een feit.

Nog meer kansen

Ook Tom Mulder krijgt de kans om de score te kantelen in het voordeel van Welberg, hij komt alleen voor de keeper, maar krijgt de bal niet voorbij de Dordtse sluitpost. In de 70e minuut schiet Dennis Luijks gericht op het Dordtse doel maar ook deze inzet is makkelijk door de keeper te pakken. Als antwoord schiet een Dordrecht speler, vijf minuten later de bal op de lat, Welberg komt goed weg. Als in de 87e min een vrije trap van Dordrecht, weer vanaf rand 16 wordt weggekopt, komen de gedachten aan een puntendeling boven drijven. Toch zat het venijn in de staart, in de ruime verlenging kan Dordrecht toch nog de 4-3 maken. Met een alles of niets poging van Erik van Minderhout, die in de allerlaatste minuut de bal nog over de lat schiet, is het einde wedstrijd. Met een eindstand van 4-3.

Maandag 22 april (2e paasdag) speelt Welberg 1 thuis op het Zandbaantje tegen PCP, weer een kraker gezien de stand (2e plaats) van PCP op de ranglijst.