Welberg kan Kern met Pit worden

WELBERG – Aanstaande zaterdag reist de Dorpsraad Welberg af naar Veghel in de hoop Kern met Pit te worden. De dorpsraad presenteert er het project Hondenspeelplaats Welberg dat zij in de loop van 2020 daadwerkelijk wil realiseren. Het initiatief heeft de selectieronde al overleefd. Wanneer het hondenspeelveld er binnen een jaar is, wordt Welberg officieel Kern met Pit, inclusief duizend euro  ‘beloning’.

Kern met Pit is een landelijk initiatief. Het daagt mensen uit om hun droom voor de buurt binnen een jaar te realiseren. Kern met Pit-deelnemers kunnen een heel jaar lang gebruik maken van tips, adviezen en contacten uit het Kern met Pit-netwerk. Om mee te doen aan Kern met Pit, moet samengewerkt worden met dorps- of buurtgenoten. Er moet dus een zekerheid zijn dat het initiatief draagvlak heeft in de eigen omgeving. In totaal schreven zich dit jaar 38 projecten in Noord-Brabant. Daarvan voldeden er slechts 17 aan de eisen van de jury. Het project Hondenspeelplaats Welberg was er daar één van.

Levensbos

De Dorpsraad is al geruime tijd bezig met de voorbereidingen voor het Hondenspeelplaats. De grootste uitdaging was volgens de raad om een geschikt te perceel te vinden. Dit is uiteindelijk gevonden naast de begraafplaats aan de nieuwe langzaam-verkeersroute tussen de Corneliusstraat en de Pastoor Kerckersstraat. Deze grond is eigendom van de Sint Annaparochie die bereid is om het perceel in bruikleen te geven. Ook de omgeving van het speelveld wordt met nieuwe beplanting, mogelijk zelfs een klein levensbos, meegenomen in de ontwikkeling. Een groep hondeneigenaren heeft zich al bereid getoond om mee te denken en te helpen en de verwachting van de dorpsraad is dat deze groep flink groeit wanneer het veld eenmaal in gebruik is. Op termijn hoopt de dorpsraad dat de Hondenspeelplaats een zelfstandig opererende groep wordt.