vrijdag 31 mei 2019, 16:30

Welberg ging voor de punten bij Advendo

De laatste kompetitie wedstrijd van Sc Welberg 1, uit tegen Advendo in Breda, gaf nog enige spanning voor de stand op de ranglijst. Bij winst was de kans op de 6e plaats binnen handbereik. De wedstrijd werd gespeeld op een slecht veld en door het hoge gras was het moeilijk om goed voetbal te spelen.

Vanaf de eerste minuut trok Welberg het initiatief naar zich toe en gaf dat gedurende de wedstrijd niet meer uit handen. Welberg creëerde de nodige kansen, maar niet elke kans is zoals we weten, een doelpunt. Dennis Luijks brak de ban en scoorde de 0 – 1, Tom Mulder schoot de 0 – 2 binnen en Mitch Krens maakte nog voor rust de 0 – 3. Een prettige stand om de rust mee in  te gaan.

Uitloop

In de tweede helft eenzelfde spelbeeld, een aanvallend Welberg en een achter de feiten aanlopend Advendo team. De doelpuntenmakers in de tweede helft waren: Dennis Luijks 0 – 4, Tom Mulder 0 – 5, Dennis Luijks 0 – 6 en Ritchie Krens met de 0 – 7. Hiermee zette het elftal een prima uitslag op het bord, die tevens de eindstand was.
Het was een verdiende overwinning, in een wedstrijd met veel kansen, maar waar ook de nul door doelman Maarten gehouden is. Welberg 1 sluit, door de 6e plaats op de ranglijst,  met een goed gevoel de competitie 2018-2019 af.

Door: Ad Bogers