Afbeelding
zaterdag 1 februari 2020, 11:00

Welberg doet zich te kort in Zeeland in wedstrijd tegen SDO 63

Zondag 26-01-2020 speelde Sc Welberg 1 de eerste wedstrijd in het nieuwe jaar in het Zeeuwse Lamswaarde  tegen SDO 63. De teams starten op een zeer slecht veld, het eerste schot op goal is van Welberg. Dennis Luijks schiet de bal over het doel. Na 10 minuten dringt Welberg wat meer aan en durft het initiatief te nemen in de wedstrijd. Dit resulteert in een schot op doel van Christian Gliga, maar de bal is een gemakkelijke prooi voor de keeper.

Een goede redding van inval doelman Pim van Rooij, voorkomt dat SDO op voorsprong komt. Ook Mats Meeusen krijgt zijn kans, na een flitsende aanval schiet hij de bal op de keeper. SDO komt op 1 – 0,  door buitenspel zien zij hun doelpunt echter afgekeurd worden. Na weer een vloeiende Welberg aanval schiet Dennis Luijks, in de afronding de bal op de keeper. Een strakke voorzet van Levy Papp wordt door Erik van Minderhout naast het doel gekopt. Kansen genoeg maar de afronding bij het (bijna weer compleet zijnde) Welberg team ontbreekt. In de 40e minuut valt uit het uit het niets de 1-0 voor SDO 63. Nadat Mats Meeusen zijn inzet door de keeper naast getikt ziet worden is het rust met een niet verdiende 1 – 0 stand voor de thuisploeg.

Snelle 2-0 achterstand

De tweede helft is amper aangevangen of de 2-0 voor SDO 63 valt binnen. Welberg moet in de achtervolging, wat ze ook doen en de kansen gaan er komen. Lars Bogers past op maat naar Mats Meeusen, deze schiet net naast het doel. Vrije trap door Levy Papp waarbij de bal net over het doel gaat. Inzet van Dennis Luijks die de bal op de benen van de keeper plaatst, in de rebound schiet hij de bal nog een keer tegen de keeper, weg kans. Na een uur spelen geeft Mitch Krens een voorzet op maat op de mee opgekomen Lars Bogers die kan de 2-1 binnen tikken.
SDO 63 trekt steeds meer de verdedigende stellingen op om de voorsprong vast te houden. Welberg heeft het betere van het spel, maar de doelpunten blijven uit , de bal wil er niet in. Een schot van Christian Gliga vliegt net naast het doel. Uit een vrije trap van Martijn Hagens, kopt Peter v Giels de bal tegen de paal.  De tijd gaat dringen en er is een  kans voor Dennis Luijks die een vrije trap op de keeper schiet. Dan de laatste kans van  Mats Meeusen op een gelijkspel, maar die gaat net naast het doel. Einde wedstrijd en de punten blijven in Zeeland.  Gezien het spelbeeld, zeker in de tweede helft heeft Welberg zich te kort gedaan. Als de kansen afgemaakt waren geworden waren de punten zeker niet in Lamswaarde gebleven.

Zondag thuis tegen HSC 28

Aanstaande zondag 2 februari, staat de thuis wedstrijd tegen HSC 28 1, op de kalender. Aanvang 14.30 uur, op sportpark ’t Zantbaantje te Welberg.

Door: Ad Bogers