Afbeelding
zaterdag 7 maart 2020, 16:00

Welberg 1 haalt drie punten op bij NVS

NVS  - SC Welberg 1 - 2

NIEUW-VOSSEMEER – Afgelopen zondag 1 maart stond de wedstrijd NVS 1 - SC Welberg 1 op het programma. Het ging uit naar Nieuw-Vossemeer om daar aan te treden tegen de koploper. Op voorhand zeker geen gemakkelijke pot.

De eerste 10 minuten is NVS de bovenliggende partij en wordt de Welberg doelman Pim van Rooij op zijn kunde getest. Hij stond van het begin af aan goed en alert in zijn doel. Pareerde de ballen die op zijn doel afgevuurd werden en groeide in de wedstrijd. Toch kan NVS na 10 minuten door een intikkertje de 1-0 scoren. Een tegenvaller voor Welberg en bij NVS  dacht een aantal spelers al dat ze gewonnen hadden en de wedstrijd afgelopen was. Hoe anders kan het gaan.

Beide ploegen spelen steeds meer gedreven en met veel werklust voetbal, de conditie komt zeker ook van pas. Welberg kruipt steeds meer uit haar schulp, het eerste resultaat daarvan is dat Luca, na een kombinatie met Lars en Dennis, de bal vol op de keeper schiet. Deze uitgespeelde kans had meer verdiend, maar het geluk zit niet mee. Op het middenveld wordt Mats Meeusen met een forse overtreding gestopt, waarbij hij zich zodanig blesseert dat hij later uit zal vallen. Zowel Erik van Minderhout als Dennis Luijks zien hun inzet naast en net over het doel gaan. Net voor rust maakt Dennis Luijks de tegengoal, maar ziet deze afgevlagd worden voor buiten spel, dus dat feest gaat niet door.
Achterin blijven de geledingen gesloten, Pim van Rooij stuurt de Welberg verdediging goed aan en staat op zijn post indien nodig. NVS kan geen vuist meer maken, komt moeizaam toe aan  aanvallen of het verschalken van de doelman.
De ruststand is 1-0 voor NVS maar ook had het al zeker een gelijke stand mogen zijn gezien de goede kansen en de buitenspel momenten, met hele grote twijfels. Na de thee gaat Welberg door met aanvallen. Erik van Minderhout kan solo op het doel af, maar schiet zijn inzet net over.

Meer overtredingen

De gemoederen op het veld lopen langzaam maar zeker op, de duels worden feller, met de nodige (soms harde) overtredingen en kaarten, speelt de wedstrijd zich op het randje van toelaatbaar af. Welberg is op jacht naar de gelijkmaker en is zeker in de tweede helft de betere ploeg. De kansen komen, voor Christian Gliga en Dennis Luijks, die zien hun inzet niet het gewenste resultaat hebben en er valt geen doelpunt. Toch komt dat er. In de 84e minuut, komt de voorzet van Christian Gliga voor de voeten van Luuk Dekkers  en die tikt de gelijkmaker binnen: 1-1.
Zou er nog meer te halen zijn? Welberg gaat er voor, NVS liep achter de feiten aan, zeker wanneer Christian Gliga weer eens aan de verdediging ontsnapt, maar zijn inzet gaat net voorlangs en even later valt een lob net over doel. Met nog enkele minuten te spelen wordt Christian Gliga keihard getorpedeerd in het 16 metergebied. Strafschop en Christian Gliga afgevoerd naar het ziekenhuis.
Luuk Dekkers, zet zich achter de bal en maakt geen fout, hij schiet de penalty keihard binnen, de 1-2 is een feit. Wanneer de scheidsrechter einde wedstrijd blaast, is de overwinning voor Welberg, de drie punten gaan mee en is zeker ook nog terecht gezien de wedstrijd. Welberg heeft hard gewerkt en was de betere ploeg zeker in de tweede helft, NVS de nummer 1 in de stand kon hier niets aan af doen.