Weinig animo vanuit Steenbergen voor zomerborrel

Steenbergen – Ondanks de grote inspanningen wil het nog niet echt lukken om in deze plaats grote belangstelling te kweken voor de activiteiten van “Samen voor de Regio”. De Steenbergse belangstelling voor de “zomerborrel”was minimaal.

Leden van cabaretgroep 'Gemeentereiniging' zorgden tussentijds voor een ludiek tintje. Dat hield de aanwezigen scherp en zorgde meteen voor een ontspannen sfeer..

Stichting Samen voor de Regio hoopt ook in Steenbergen hetzelfde succes bereiken als in Bergen op Zoom. In deze gemeente hebben bedrijfsleven, instanties en verenigingen elkaar gevonden en vormen deze een netwerk dat elkaar van dienst is. In de ruim twee jaar dat ‘Samen voor’ hier actief is ondersteunt het bedrijfsleven – dat maatschappelijk verantwoord wil ondernemen – de diverse verenigingen en organisaties. Dat gebeurt door een letterlijk helpende hand of door ondersteuning op terreinen waarop de bedrijven sterk zijn. Dat alles op basis van wederkerigheid: de betrokkenen spreken onderling een tegenprestatie af.

In Steenbergen is het initiatief vorig jaar door de stichting Samen voor de Regio opgestart en krijgt het voor een periode van anderhalf jaar steun van gemeente Steenbergen. Tot op heden is de belangstelling echter nog minimaal. Naast de gemeente zelf hebben SDW, Surplus, tanteLouise Vivensis, Vermeulen Steenbergen / Steenbergse Courant, ADS agridienst, Bakhuys en Baselier Agri Tech zich aangesloten. Belangstelling vanuit het verenigingsleven is er nog niet.

Zo was de belangstelling tijdens de ‘Zomerborrel’ die gisteravond in Onze Stede werd gehouden – vanuit het Steenbergse – minimaal. Wel trok de netwerkbijeenkomst een 90-tal bezoekers, veelal uit gemeente Bergen op Zoom dus. Deze genoten eerst van de speciale broodjes die bakker Bakhuys uit Steenbergen samen met collega Groffen uit Bergen op Zoom aanboden. Vervolgens werd de bijeenkomst officieel geopend, waarbij de wethouders uit Steenbergen en Bergen op Zoom – via videoboodschappen hun steun aan het initiatief uitspraken. Ze konden niet aanwezig zijn vanwege de raadsvergaderingen die gelijktijdig werden gehouden. Aansluitend zorgde de Nijmeegse cabaretgroep Gemeentereiniging voor ludieke momenten en werd een veiling gehouden. Hierbij werden hulpvragers gekoppeld aan hulpbieders; het feitelijke doel van Samen voor de Regio. De avond werd afgesloten met een netwerkborrel.