‘Weet waar je woont’ wekt geschiedenis tot leven

STEENBERGEN – Met trompetgeschal kondigde de Heraut van Steenbergen vanmorgen de lancering van de game ‘Weet Waar Je Woont’ aan. Dat deed hij in levende lijve voor alle leerlingen van de groepen 7 en 8 van de basisscholen in Steenbergen en Welberg, in de theaterzaal van ’t Cromwiel. Ook de basisscholen in de andere kernen krijgen het nieuwe spel vandaag gepresenteerd.

Bij het starten van het spel klinkt eveneens de muzikale aankondiging van de Heraut, die vandaag . deel uitmaakt van een ‘levend schilderij’, waar verder schrijver A.M. de Jong, een Canadese soldaat, Graaf Engelbrecht II van Nassau, dijkenbouwer Andries Vierlingh en de beruchte burgemeester Peter Carel Wijnmalen een rol in vervullen. Allen vertolkt door leden van het historische gezelschap ‘Merck toch hoe Sterck’ uit Bergen op Zoom.

Nadat zij de kinderen enthousiast hadden gemaakt voor het spel was het de beurt aan wethouder Cor van Geel. Hij sprak de hoop uit dat het spel met name de jeugd meer kennis gaat bijbrengen over (de historie van) alle kernen van de gemeente Steenbergen. En dat zij de volwassenen in hun omgeving over zouden halen om het eens een keer te proberen via www.weetwaarjewoont.nl