Weergoden beloonden Sinterklaascomité voor hun inspanningen

STEENBERGEN – Ook tijdens de intocht van de Sint in Steenbergen waren de weersomstandigheden zeker niet slecht te noemen. Het aanvankelijk voorspelde slechte weer bleef uit en dat zorgde er voor dat het tijdens de aankomst van Sinterklaas in de haven druk was. De belangstellenden – veel ouders en begeleiders met hun kinderen – waren vol verwachting over de komst van de Sint. Het wachten werd veraangenaamd door de inspanningen van Mirella en Menno Ooms (theaterschool Myra Ceti) en een bataljon Pieten. Wethouder Willy Knop verwelkomde Sinterklaas en zijn gevolg namens gemeente Steenbergen.

Onder begeleiding van een vrolijke Pietenband reed Sinterklaas na zijn aankomst naar de Steenbergse Markt. Daar was een compleet Sinterklaasplein ingericht en dat betekende veel vermaak. Er werd gedanst, kinderen konden op voor hun Pieten-diploma en deden daarvoor de noodzakelijke oefeningen waaronder het klimmen en pakjes gooien. Wie wilde werd geschminkt, er kon worden getekend en gekleurd en de kleintjes mochten op de foto met de Sint.

Nog meer activiteiten

Op zaterdag 23 november komt er om 15.00 uur een professionele Pietenshow naar Myra Ceti met de voorstelling ‘Uitgekookt’.  Kaarten hiervoor zijn verkrijgbaar via de site van de Steenbergse theaterschool. Haast is geboden want het aantal plaatsen is gelimiteerd.

Pieten in de Binnenstad

Op zaterdag 30 november maken de Pieten ‘Ons Steenbergen’ op uitnodiging van het Retail Platform Steenbergen de binnenstad onveilig. Wat zij precies uitspoken blijft nog even geheim. Maar dat het leuk gaat worden voor alle kinderen en hun ouders staat al vast.

Tekst en foto’s: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl