Weergaloze start van Strienestads jubelfeest

STEENBERGEN – Precies op tijd brak de hemel vanmiddag open om Strienestad een weergaloos en bij vlagen zonovergoten start van de 55ste carnavalsviering te bezorgen. Het kon volgens Prins Strienius V niet anders, of Cupido had z’n steentje bijgedragen. Het is vandaag per slot van rekening Valentijnsdag, dus reden te meer om ‘immaol in de wolleke’ te zijn.

Strienius V en zijn gevolg maakten, dankzij de door BC Deen vervaardigde replica van het busje van de familie Van der Zande, op dezelfde wijze hun intocht als Prins Strienius I (Louis Vlamings) en zijn nar Frans La Fors, 55 jaar geleden.

Dat gebeurde bij de ‘tweede doorkomst’ van de Kinderoptocht in de Kaaistraat. Ter hoogte van het Leutpeleis kwam de stoet uiteindelijk tot stilstand, waarna burgemeester Joseph Vos de sleutel voor vier dagen overdroeg aan Prins Strienius V.

,,Dat doe ik graag, want er is geen vuiltje aan de lucht,’’ sprak de ‘vliegende keep’, zoals de leutvorst de waarnemend burgemeester noemde. Vos, voor wie het volgens Strienius V vanwege zijn lengte bovendien niet zo moeilijk is om met z’n hoofd in de wolken te lopen, stelde als geboren Tullepetaon toch wel jaloers te zijn op de wijze van carnaval vieren in Strienestad.

Hij feliciteerde alle bietboeren en meerminnen met het 55-jarig jubileum en de honderden kinderen met de prachtige Kinderoptocht die zij op straat hadden gebracht. Onder de deelnemers bevond zich ook een ‘wolk van een baby’, te weten de nieuwste Steenbergse (jeugd)dweilband Blaos ma’raok.

Bekijk het fotoalbum van de Kinderoptocht via de homepage van deze website of http://kijkopsteenbergen.nl/albums/kinderoptocht-strienestad-2015.html