Weerbericht: Onstabiel weekeinde in het vooruitzicht

STEENBERGEN – Weerman Ger Roedelof voorspelt een onstabiel weekend veroorzaakt door een felle strijd tussen naderende warme lucht vanuit Frankrijk en koele lucht vanaf de Noordzee. De zomer doet een poging om zich te manifesteren, maar het gaat erg moeizaam.

De machtsstrijd gaat in onze regio gepaard met regen die gaandeweg de dag naar het zuiden wegtrekt. De zon breekt dan af en toe door maar in de onstabiele atmosfeer kan een regen- of onweersbui tot ontwikkeling komen. De temperatuur komt uit rond de 22 graden. Verder speelt de zuidwestenwind een hoofdrol en is matig.

De strijd duurt zondag voort. Een koufront met koelere lucht op de Noordzee probeert onze regio te veroveren, terwijl we hogedruk boven het continent, waar het zeer warm is, tegengas zien geven. Het resulteert wederom in een onstabiel weertype met kans op een regen- of onweersbui, maar ook af en toe zon. Waarschijnlijk bereikt de (iets) koelere lucht deze regio met 20 graden. De wind uit het zuiden tot zuidwesten is eerst nog stevig, maar neemt later op de dag af. Na het weekend houdt het wisselvallige zomerweer aan. Dagelijks is er kans op een bui, maar gelukkig zijn er vooral ook veel droge perioden. Zicht op stabiel droog zomerweer met veel zon en zomerse warmte is er helaas nog niet. De maxima schommelen rond 22 graden.

De weerspreuk van deze week laat zien dat ieder nadeel zijn voordeel kent, want: "Met een zonnige dag en een vochtige nacht, staat al wat bloeit in volle pracht''.