Weer vermoedelijke brandstichting: tuinhuis afgebrand, flinke brandschade

STEENBERGEN – Het was al niet leuk, het wordt steeds vervelender en gevaarlijker. Vanochtend net na vijven ontdekte een omwonende een fel uitslaande brand vanaf een parkeerterrein aan de Acacialaan. Hij reageerde kordaat en alarmeerde de bewoners, die hun voorgevel aan het Berkepad hebben. Ook 112 werd gebeld en om 5:26 reed de brandweer uit. Het corps kon niet veel meer doen dan de schade beperken.

In de tuin van familie Baartmans woedde een vuur dat zorgde voor een forse vlammenzee. Het tuinhuis dat tegen een houtenschutting was geplaatst brandde tot de grond toe af. De twee er naast gelegen bergingen kregen aanzienlijke brandschade.

‘Brandstichting’

Cor en Angelique Baartmans, de eigenaren, kunnen niet meer doen dan gelaten constateren dat ze behoorlijke schade hebben opgelopen. Cor – die zijn leven lang klokkenmaker is geweest – reageert rustig. “Zowel politie als brandweer gaan uit van brandstichting. Ikzelf ook, volgens mij heeft de dader eerst de schutting aangestoken en dat had meteen gevolg voor ons tuinhuis. Dit was 3 bij 4 meter en dat zorgde voor veel vuur. De vlammen sloegen vervolgens over op onze bergingen. In een ervan stonden fietsen en diverse spullen, in de andere had ik mijn klokkenmaker atelier. Ik repareerde hobbymatig nog klokken voor vrienden en bekenden en ik had een verzameling uit mijn beroepsjaren. Hieraan is ook flinke schade. In het tuinhuis hadden we ook het nodige staan. En ook onze prachtige magnoliaboom is vernietigd. Dat is ook vreselijk, het was een sieraad voor de buurt”.

‘Flink geschrokken’

Echtgenote Angelique zegt danig geschrokken te zijn. “Ik was vanochtend vroeg nog even wakker en ben nog uit bed geweest. Toen was er niets te merken of te zien. Een goed half uur later moet de brand zijn aangestoken”.

Cor Baartmans gaat ervanuit dat de vandaal/pyromaan die de wijk al lange tijd teistert en verantwoordelijk is voor diverse branden en vernielingen ook deze keer heeft toegeslagen. “Die persoon geniet hier alleen maar van. En realiseert zich niet dat er ook slachtoffers kunnen vallen en het niet alleen gaat om schade.

Hulp gevraagd

In Steenbergen wordt naarstig gezocht naar de dader (of daders). Daarbij wordt aan bewoners gevraagd om alsjeblieft de ogen open te houden en opvallende zaken meteen te melden. Dat kan bij dringende zaken via 112, via 0900 8844 of via misdaad anoniem, 0800 7000.

Foto van brandend tuinhuis: Nick van Bers – overige foto’s en tekst: Peter Vermeulen ©2018