Weer uitstekende belangstelling voor 48e Kleine Tour

STEENBERGEN – Niet onverwacht, maar toch elke keer een mooi compliment aan het adres van de organisatoren van Kleine Tour Steenbergen: opnieuw uitstekende belangstelling voor het inschrijven. Gisteravond kon dat in de zaal van De Joosse aan de Kaaistraat. Het was druk, ook al hoefden de deelnemers van vorig jaar die ook dit jaar mee willen rijden zich niet te melden. Zij waren reeds persoonlijk benaderd door hun ploegleiders.

“We hebben 66 nieuwe inschrijvingen ontvangen”, vertelt secretaris Daniëlle Jansens na afloop desgevraagd. “Helaas kunnen we slechts 38 nieuwe deelnemers plaatsen, dus dat betekent dat 30 kinderen op de wachtlijst komen”.

216 Rennertjes, 18 ploegen

De Kleine Tour gaat dit jaar zijn 48e editie beleven. Dat gebeurt in de week van 14 t/m 19 augustus.

Er kunnen 18 ploegen deelnemen en daarmee zit het populaire wielerevenement toch echt aan zijn max. De 10 jongensploegen en 8 meisjesploegen tellen in totaal 216 rennertjes. De sponsoren zijn dit jaar dezelfde als die van 2016. De meeste kinderen die deelnemen komen uit de kernen Steenbergen, Welberg en De Heen. Er zijn nagenoeg geen inschrijvingen vanuit de kernen Dinteloord, Kruisland en Nieuw-Vossemeer.

“We hebben wel flyers uitgedeeld op de basisscholen in deze kernen. Er is echter weinig tot geen respons op gekomen. Op zich is dat begrijpelijk hoor. De Kleine Tour is een evenement waarbij uur en tijd zeer nauw let. De afstand naar Steenbergen is dan een flinke barrière, dus dat zal de oorzaak wel zijn”, stelt Daniëlle Jansens.

Miss verkiezing

Nu de inschrijving achter de rug is, maakt de Tourleiding zich op voor de missverkiezing. Die wordt op zondag 11 juni op het Steenbergse sportpark gehouden.

Foto's: de kinderen schrijven zich in. Ze krijgen daarbij hulp van moeder of vader. Achter de inschrijftafel voorzitter Wim Rovers, bestuurslid Pieter Hommel, secretaris Danielle Jansens en bestuurslid Ludo Goossens. De overige bestuursleden zijn: penningmeester Jack Goossens en Melroy Braat (in plaats van Jacco Willemse), Coen Embregts, Nicole Bruijnseels en René Baarendse. Zij zorgen er met een grote schare vrijwilligers voor dat de Kleine Tour Steenbergen tot in de puntjes is geregeld.

Tekst en foto’s: Peter Vermeulen©Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl