Weer grotere deelname aan Kindervakantieweek Dinteloord

DINTELOORD – De Kindervakantieweek is van start gegaan. Het thema van de dit jaar voor de 47e maal gehouden week is 1001 nacht. Naast het huttenbouwen en knutselen staan de diverse onderdelen dus in het teken de eeuwenoude vertellingen uit Arabische landen.

Vanochtend werd er stevig getimmerd in de Petrus en Pauluskerk, die Oosterse sferen uitstraalt. Deze middag waren de ruim 200 deelnemers onder begeleiding op pad en voerden zij tal van opdrachten uit of liepen een speurtocht. Op het programma staan nog een ‘kamelenrace’ en de ‘Ali App en de 40 rovers’. Morgenochtend is het opnieuw knutselen geblazen en ’s middags zijn de deelnemers te gast in zwembad AquaDintel waar ze terecht komen in de ‘Wereld van Sinbad de Zeeman’.

Verrassingsuitje

Voor woensdag staat het jaarlijkse verrassingsuitje op de rol. Waar de reis naar toe gaat blijft vooralsnog een geheim. Ook donderdag wordt er geknutseld en getimmerd. Om 11:30 uur is er een fotomoment voor ouders, grootouders en verzorgers. ’s Middags genieten de kinderen 4 t/m 7 jaar van de kinderdisco, terwijl de oudere kinderen ’s avonds tussen 19:30 en 22:00 uur aan hun discotrekken komen.

Vrijdagochtend is het eerst even opruimen, vervolgens is er de Kindervakantieweekprijsuitreiking, volgt een verrassingsactiviteit en wordt de week afgesloten met het ‘frietjeseten’.

Deelnemers aantal groeit nog steeds

Dit jaar mag de actieve organisatie rekenen op de deelname van zo’n 210 kinderen. “Elk jaar hebben we te maken met wat groei”, vertelt bestuursvoorzitter Ingrid van Bezooijen. “Vorig jaar nam een 180-tal kinderen deel. Nu hebben we 194 weekkaarten verkocht en vandaag 17 dagkaarten”. Het eerste aantal blijft deze week dus constant, voor de komende dagen kunnen belangstellende kinderen in de leeftijd tot en met 14 jaar nog dagkaarten kopen.

Foto's: Deze middag trokken de deelnemers van Kindervakantieweek Dinteloord door de plaats. Ze vervulden diverse opdrachten en deden leuke spelletjes.

Tekst en foto’s: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl