Weer gouden bekroning voor tuin van Visio Vireo

STEENBERGEN – Voor de tweede keer in twee jaar tijd heeft Visio Vireo Tuinen uit Steenbergen een Gouden Potlood gewonnen. Deze landelijk prestigieuze prijs op het gebied van tuinarchitectuur, zeg maar ‘De Gouden Kalveren in het groen’, werd zaterdag uitgereikt in De Tuinen van Appeltern, na een spannende verkiezing door vakgenoten uit de tuinbranche en het publiek.

In 2014 won het Steenbergse hoveniersbedrijf het Gouden Potlood voor het tuinontwerp ‘Synthese’, dit keer voor ‘18+’. Deze tuin is sinds mei van dit jaar, samen met negen andere genomineerde festivaltuinen, te bewonderen in De Tuinen van Appeltern.  Het thema van Tuinenfestival 2016 luidde ‘Tuin der Lusten’.

Innovatief materiaalgebruik en beplanting

Bij de verkiezing voor ‘Het Gouden Potlood’ kan in drie categorieën een potlood in de wacht worden gesleept: het beste ontwerp, de meest inspirerende tuin en innovatief materiaalgebruik en beplanting. Visio Vireo Tuinen won dit jaar op overtuigende wijze ‘Het Gouden Potlood’ voor ‘innovatief materiaalgebruik en beplanting’, de tuin die er uit springt op kwalitatieve aanleg, verzorging en uitstraling, duurzaam materiaalgebruik en sfeervolle beplanting.

Het verhaal van de bloemetjes en de bijtjes opnieuw verteld

‘18+’ geeft de mensen een kijkje op hoe de voorplanting er in de plantenwereld aan toegaat. In de vorm van een peepshow mogen mensen ‘stiekem’ een kijkje nemen in dit natuurlijke wonder. Verleidelijke vrouwelijke stampers en opdringerige mannelijke meeldraden zorgen voor een boeiend schouwspel. Hier wordt het verhaal van de bloemen en de bijtjes opnieuw verteld, maar dan op een 18+, lustvolle wijze.

'Prachtig avontuur met schitterende bekroning'

Verantwoordelijk voor de winnende tuin zijn Gilbert de Jong van ConceptGroen (één van de enthousiaste ontwerpers van Visio Vireo Tuinen), John Bijlsma (ontwerper, klankbord en manager) en de overige leden van het Visio Vireo team, oftewel de makers van de tuin.

,,Het bedenken en aanleggen van de tuin was een echt teambuildings-project, een prachtig avontuur, met een schitterende bekroning: het winnen van de hoofdprijs,’’ aldus Bijlsma.

Het Tuinfestival is nog tot en met eind deze maand te bezoeken.