Website Wijkregister Steenbergen is een hit

STEENBERGEN – De Steenbergse Hanneke Meulblok is overweldigd en verrast door het succes van de website www.wijkregistersteenbergen.nl die zij samen met programmeur Marcel Ooms opzette. Ruim elfhonderd bezoekers trok de site in de eerste tien dagen na lancering. Daarnaast werd zij overstelpt met nieuwe informatie om de site verder te vervolmaken.
Vorig jaar zomer wijdde de Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen een uitgebreid artikel aan de ongebruikelijke hobby van Hanneke Meulblok: de speurtocht naar zoveel mogelijk gegevens over adressen in de binnenstad van Steenbergen uit de periode 1863-1940. Vijftienhonderd uur (en inmiddels alweer heel wat meer) besteedde zij aan het napluizen van al die adressen die indertijd geen straatnaam en huisnummer hadden, maar met een wijknummer werden aangeduid.

Hulp

De informatie die zij in al die uren verzamelde, verwerkte zij in een eindeloos Excel bestand. In het interview met de Steenbergse Courant sprak Hanneke de hoop uit dat zij een programmeur zou vinden die haar kon helpen om er een toegankelijke database van te maken. Lang hoefde zij niet te wachten. Plaatsgenoot Marcel Ooms van ATAPI Internet Applications nam na het lezen van het artikel direct contact op en bood zijn hulp aan.


Uitstekend werkende zoekfunctie

En voilà: nog geen half jaar later is al het werk van Hanneke terug te vinden in de unieke website www.wijkregistersteenbergen.nl die klinkt als een klok. Makkelijk te vinden, goed toegankelijk en voor iedereen interessant. Dankzij een uitstekend werkende zoekfunctie is de informatie simpel toegankelijk.
Wie iets wil weten, hoeft alleen maar die informatie in te vullen die men weet. Bijvoorbeeld een wijknummer, een hedendaags adres, een jaartal, een naam of een trefwoord. De achterliggende zoekmachine geeft binnen een fractie van een seconde een overzicht van alles wat er te vinden is.
In de beeldbank zijn inmiddels ruim driehonderd foto’s bijeengebracht. Ook zijn de onderzoeken van de werkgroep Stadskernonderzoek van Heemkundekring de Steenen Kamer er te vinden, alsook artikelen over de topografie en straatnamen van Steenbergen door historicus Willem van Ham.

Voor meer informatie www.wijkregistersteenbergen.nl. Wie informatie zoekt of juist te delen heeft, kan dit kwijt via het contactformulier op de site of mailen met info@wijkregistersteenbergen.nl.

Beelden bij dit artikel