‘We zijn er helemaal kapot van’

STEENBERGEN – De uitbaters Peter de Bruin en André Verhagen van Hotel Aarden hebben zich genoodzaakt gezien om hun horecabedrijf door de rechtbank failliet te laten verklaren. ,,We hebben alles geprobeerd, maar voor ons bleek het helaas niet levensvatbaar meer om de zaak voort te zetten,’’ zo laat Peter de Bruin desgevraagd weten.

,,We zijn er helemaal kapot van,’’ vertelt hij. ,,Hotel Aarden is een begrip in Steenbergen en omgeving. Ik heb er 21 jaar in gezeten, André 18 jaar. We hebben de Kerst nog gedraaid, maar het bleek helaas vechten tegen de bierkaai. De bodem is bereikt.’’

Peter de Bruin en André Verhagen waren de huurders van het pand op de hoek van de Kaaistraat met de Kade, dat van oudsher al een horecabestemming kent en eigendom is van een particuliere ondernemer. Belangrijkste pijlers van de gelegenheid waren het hotel, restaurant, café en niet in de laatste plaats het terras.

Waar de exploitanten de bui uiteraard al enige tijd zagen hangen, komt het faillissement van Hotel Aarden voor de buitenwacht als een donderslag bij heldere hemel.

,,We willen binnenkort nog wel nader toelichten hoe het zo gelopen is,’’ besluit een aangeslagen Peter de Bruin voor dit moment.