“We zijn een kleine, maar zeker ook een hechte vereniging”

STEENBERGEN – Afgelopen zondag hield modelbouwvereniging Steenbergse Vliet (MVSV) een open dag in De Wallenburgh het clubgebouw van Scouting Steenbergen. Deze werd uitstekend bezocht door tal van liefhebbers en belangstellenden. De keuze voor de Wallenburgh was een logische, achter dit clubgebouw ligt het domein van de modelbouwers. Dat is echter te klein voor een grote ontvangst.

Voorzitter Bert Verbeek – inmiddels al ruim 14 jaar lid van MVSV – verhaalt in het kort de geschiedenis van de modbelbouwvereniging. “Onze club is destijds opgericht door Adriaan Heesters. Er werd gestart met een vriendengroepje – allemaal modelbouwers – in Zonder Zeil. Een aantal jaren kregen we onderdak bij het bedrijf Bakker op het industrieterrein. Toen dit de ruimte zelf nodig had zijn we naar deze plek verhuisd. In een bouwkeet die we hier mochten zetten en met het water van de Noordwal waaraan we een steiger hebben liggen naast ons, zitten we hier uitstekend. Al zou het nog mooier zijn wanneer er onderhoud aan het water zou worden uitgevoerd, want dat is best nodig. Bij de verhuizing was Harry Prins – onze secretaris-penningmeester – de grote kartrekker. Vandaar dat we het pad naar de steiger naar hem hebben vernoemd: het Harry Prinsenpad”.

Nadruk op scheepvaart

Bert Verbeek vertelt dat MVSV uit negen leden bestaat. “We komen in de winter elke zondagochtend – zo tussen 10:30 en 13:00 uur – bij elkaar. In de zomer zijn de bijeenkomsten op woensdagavonden tussen 19:00 en 21:00 uur. Binnen onze vereniging ligt de nadruk wel op de scheepvaart. We bouwen schaalmodellen van schepen, maar ook van vrachtauto’s en treinen. Het bouwen gebeurt naar de eigen behoefte van onze leden. De een is heel precies en bouwt schaalmodellen met museumkwaliteit. Een ander bouwt meer ‘houtje touwtje’ met minder precisie, maar zeker niet met minder plezier. Naast het bouwen zijn we hier en daar aanwezig bij nautische evenementen en laten we onze bouwsels varen. Regelmatig ook zijn we present bij de opening van het zwemseizoen in De Meermin, dan varen onze scheepjes in het diepe bad”.

Beginner of gevorderde

Voorzitter Verbeek nodigt belangstellenden uit om ook op de clubbijeenkomsten eens een kijkje te komen nemen. “Nieuwe leden zijn zeker welkom. Wie ons bezoekt ontdekt vast dat modelbouwen een leuke hobby is die in verenigingsverband nog plezieriger beoefend kan worden. Of je nu een beginner bent, of een gevorderde, het maakt niet uit”.