“We leve n’òòg, we leve n’òòg!’

STEENBERGEN – ,,t’Is altijd rozegeur en maoneschijn in Strienestad!” klonk het gisteravond uit honderden kelen door De Joosse, bij de presentatie van het nieuwe carnavalsliedje, dat alle bietboeren en meerminnen zich in een mum van tijd eigen maakte. Zij waren bovendien al snel ‘immaol in de wolleke’ geraokt op het Snorrebal: de traditionele opening van het Steenbergse leutseizoen, dat zelfs al werd gehouden voordat de officiële telling van de nu 55 carnavalsjaren begon.

‘Omgevloge n’is de tijd’, zo luidt niet voor niets één van de regels in het carnavalslied, dat eindigt met het welbekende ‘we leve n’òòg!’ en zoals gebruikelijk ook weer op cd is verschenen. Het eerste exemplaar daarvan werd gisteravond na de bekendmaking overhandigd door Prins Strienius V aan wethouder Petra Lepolder.

Nar Wiedus en de Jubelpeeje namen de presentatie voor hun rekening. Voor de nar zelf, die voor de twaalfde en laatste keer van de partij is, was er een speciale tekst gecomponeerd op ‘Ik kom uit Strienestad’, met als aangepaste slotregel(s): ‘zo zie je van ’n end, da d’ik ’n fan van Wiedus ben’.

De prijzen voor de gèèfste snorren waren voor 1. Elly Zwijgers, 2. Josefien Gillesse, 3. Ilja, Alice, Majorie, Moniek en Suzanne.

Vanmiddag krijgt het leutfestijn een vervolg met het Snorrekusbal voor de jeugd, met de verkiezing van een nieuw Narreke, Leutvrouwke en Mussenkoninkje. Aanvang 13.11 uur, plaats van handeling wederom De Joosse.