‘We gaan Steenbergen smoel geven’

STEENBERGEN – Wethouder Cors Zijlmans en directeur Martin Dees van KWS Infra (vestiging Roosendaal/Sas van Gent) hebben vanmiddag met de onthulling van het bouwbord aan de Zeelandweg Oost het startsein gegeven voor de reconstructie van de N257. ‘Een ingrijpende klus die smoel moet geven aan Steenbergen’, stelden de opdrachtgever en de uitvoerder eensgezind.

Begin volgende maand gaat het karwei beginnen. Eerst komt de Franseweg aan de beurt, vervolgens de Burgemeester Van Loonstraat, dan de Kade en de Zeelandweg Oost, en als kers op de taart wordt komend najaar ook het jachthavengebied grondig onder handen genomen, met als doel deze entree van Steenbergen een beter aanzicht te geven en meer in verbinding te brengen met het stadscentrum, dat de voorbije jaren niet voor niets al een facelift kreeg onder de noemer StadHaven. 

Om ervoor te zorgen dat uiterlijk met Kerstmis alles klaar is, moet er de komende maanden hard gewerkt worden, zo gaf Martin Dees van KWS Infra te kennen bij de starthandeling. Daarbij streeft het bedrijf ernaar de overlast en de verkeershinder zo veel mogelijk te beperken. Bewoners en andere belanghebbenden mogen volgens de gemeente en de uitvoerende partij op rekenen op goede voorlichting over alles wat er te gebeuren staat.  

,,Deze klus is een kolfje naar ons hand, we hebben er zin in om aan de bak te gaan en een project af te leveren waarop wij zelf, de gemeente én de inwoners van Steenbergen straks trots kunnen zijn,’’ besloot Dees, waarna hij samen met wethouder Zijlmans het bouwbord onthulde, dat tevoorschijn kwam vanachter een rood doek met een groot wit vraagteken erop.