‘We doen er alles aan om degradatie te voorkomen’

WELBERG – Het is erop of eronder morgenmiddag voor SC Welberg 1, in de tweede en laatste ronde van de nacompetitie. De oranjewitten moeten om 14.30 in Bergen op Zoom aantreden voor de return tegen BVV’63, waarvan afgelopen weekeinde met 0-2 werd verloren. Trainer Johan Pietjouw en zijn manschappen vertrouwen desondanks nog altijd op een goede afloop. ,,We doen er alles aan om niet te degraderen,’’ stelt de oefenmeester uit Dinteloord.

Het zal desalniettemin geen gemakkelijke opgave worden voor het team, dat volgens Pietjouw heel het seizoen al grote moeite heeft om de kansen te verzilveren, die op zich wel in voldoende mate worden gecreëerd. ,,Ook maken we te vaak op cruciale momenten persoonlijke fouten, maar dat doet niemand expres uiteraard. We kampen nu eenmaal met een erg krappe selectie, dus als er iemand geblesseerd is of uit vorm, hebben we amper mogelijkheden om te wisselen,’’ licht de coach het euvel van de ploeg toe. 

'We beseffen met z'n allen dondersgoed dat het nu móet gebeuren'

,,Het had gewoon nooit zover mogen komen. We hebben het deze competitie vooral laten liggen in de duels met Zeeland Sport, dat rechtstreeks gedegradeerd is. Als we tegen hun geen vijf punten hadden verspeeld, was er niks aan de hand geweest.’’

De werkelijkheid is echter anders en dus zullen de oranjewitten morgen alles op alles moeten zetten om het tij alsnog te keren. Pietjouw heeft er vertrouwen in dat het, op de valreep, toch nog goed komt. En zo denken zijn spelers er volgens hem ook over. ,,We beseffen met z’n allen dondersgoed dat het nu echt móet gebeuren.’’

Supporterslegioen

De trainer nodigt alle supporters van harte uit om mee af te reizen naar Bergen op Zoom, om de oranjewitte troepen naar de overwinning én behoud van het vierdeklasserschap te schreeuwen, zoals zij SC Welberg 1 vorig seizoen ook zo fanatiek steunden in de strijd om promotie.