Watertoren ideaal als trainingsplek voor veilig werken op hoogte

STEENBERGEN – De Steenbergse watertoren heeft een nieuwe bestemming gekregen: de relatief jonge onderneming Height Safety Expert gebruikt het markante pand sinds kort als trainings- en instructielocatie voor het veilig werken op (grote) hoogte(s). ,,We zijn razend enthousiast over de mogelijkheden die de watertoren ons biedt en willen ’m ook minimaal één keer per jaar gaan openstellen, want het is gewoon zonde dat bijna niemand van het prachtige uitzicht kan genieten,’’ zegt mede-eigenaar Wouter de Boer van Height Safety Expert.

Het bedrijf  richt zich met name op industriële toepassingen, maar mag bijvoorbeeld ook een rioleringsbedrijf tot haar klantenkring rekenen. ,,Of je nu omhoog of omlaag moet, in beide gevallen weten wij hoe je veilig je werk kunt doen,’’ aldus De Boer.

De meest gangbare werkzaamheden waarvoor zijn bedrijf mensen opleidt zijn het oprichten, onderhouden en repareren van telecommasten, hoogbouwmagazijnen, kranen, windturbines en installaties in de (petrochemische) industrie. Daarbij hoort ook het evacueren van arbeiders, in geval van nood, die zich op dergelijke hoge werkplekken begeven.

Height Safety Expert heeft de tweede en derde verdieping, van elk zeven meter hoog, in gebruik genomen als praktijkruimtes voor de trainingen. Op de eerste verdieping worden theorielessen verzorgd. De voormalige watertank, bovenin de toren, is volgens De Boer perfect voor het oefenen van klim-, afdaal en evacuatietechnieken in besloten ruimtes.

Een uitgebreider verhaal hierover staat deze week in de Steenbergse Courant