Waterspektakel ‘Zonder Genade’ tijdens Steenbergse jaarmarkt

STEENBERGEN – De Lions afdeling Steenbergen organiseren op zaterdag 8 september tijdens de jaarmarkt het evenement ‘Zonder Genade van de Kade’. Daarbij moeten deelnemers met een fiets over een drijvend parcours proberen om de Steenbergse haven over te steken. Dat gaat voor heel wat deelnemers een nat pak opleveren, voor het publiek een interessant schouwspel en voor de uitverkoren Roparunteams een financiële ondersteuning.

De Steenbergse Lions hebben het waterspektakel à la het bekende ‘Fiets ‘m d’r in’ de naam ‘Zonder Genade van de Kade’ meegegeven om dat ze verwachten dat het voor de deelnemers niet gemakkelijk zal zijn om de overkant te bereiken. Die deelnemers rijden met hun vervoermiddel over een drijvende evenwichtsbalk en moeten trachten om hier in een zo kort mogelijke tijd overheen te rijden. Wie dat lukt trekt aan de bel, het signaal dat de stopwatch kan worden stilgezet. De deelnemer met de snelste tijd is winnaar.

Evenwichtsbalk getest

De Lions zijn drukdoende met de voorbereidingen voor hun waterspektakel. Ze hebben op de Steenbergse Vliet al diverse testen uitgevoerd met de beoogde evenwichtsbalk. Alle testpiloten belandden tijdens deze testen in het water, terwijl de evenwichtsbalk toch beschikte over voldoende drijfvermogen en stabiliteit. Het prototype werd daarom door de bouwmeester van het project Cees Herman Meijer goedgekeurd.

Inschrijven al mogelijk

Vanaf woensdag is de inschrijving voor deelnemers geopend. Zij vinden op de website van de Lions – www.steenbergen.lions.nl – de benodigde informatie. Alle deelnemers ontvangen een attentie voor de winnaars in de vier categoriën (Jeugd, Specials, Teams en Individueel) zijn prijzen beschikbaar en de opbrengst gaat naar de Roparunteams ‘Stone Mountain Runners’, ‘Door Dik en Dun’, ‘Haagse Bluf’ en ‘Hofmeester Dental’. Deze teams hebben roots of deelnemers uit de gemeente Steenbergen. Deze opbrengst wordt gerealiseerd door sponsors en de verkoop van drank en spijzen.

Goede belangstelling verwacht

“Een jaar of dertig geleden trok een soortgelijk evenement in Steenbergen zo’n 3000 belangstellenden. Wij denken dat minstens 1500 toeschouwers haalbaar moet zijn. Zeker nu de haven beschikt over een prachtige tribune”, verwacht Leo Arens. Hij is voorzitter van de activiteitencommissie van Lions. Inmiddels heeft zich al een hoofdsponsor gemeld. Dit is Regiobank, zo laat sponsorcoördinator Clemens Suijkerbuijk weten.