Waterpoort Armada Promotietoer van start in Steenbergse havenkom

STEENBERGEN – Onder aanvoering van Admiraal Pier de Poartere van Zilt tot Zoet meert de Waterpoort Armada Promotietoer zaterdag 6 september als eerste aan in de havenkom van Steenbergen, waar die avond het regionale gebiedsontwikkelingsproject Waterpoort over het voetlicht wordt gebracht met een drijf in-bioscoop.

Bedoeling van Waterpoort is om de recreatieve en toeristische kracht en potentie van de omgeving rondom het Volkerak-Zoommeer veel meer bekendheid te geven bij het publiek in zowel de betrokken gemeenten – Steenbergen, Halderberge, Bergen op Zoom, Moerdijk, Tholen en Goeree-Overflakkee – als daarbuiten. Dit gebeurt onder de noemer ‘een grenzeloze samenwerking op de overgang van water en land’.

,,Nu rijdt iedereen nog door het Waterpoort-gebied naar z’n vakantieadres, terwijl deze omgeving juist zo aantrekkelijk is om vakantie te vieren,’’ stelt Wim Noordzij, festivaldirecteur van Waterpoort Armada.

Koepel van regionale evenementen in de maand september

Eén van de manieren om de aandacht op deze regio te richten is de Waterpoort Armada, vernoemd naar de vermaarde Spaanse vloot uit de 16de eeuw, die vanaf 2015 moet uitgroeien tot een koepel van alle evenementen die in de maand september plaatsvinden in het gebied, om die te versterken. Aangevuld met enkele extra activiteiten, waarbij volgens Noordzij te denken valt aan kunst en iets festival-achtigs. De precieze invulling hiervan volgt later, de locatie(s) en data zijn op dit moment dan ook nog niet bekend.

Drijf in-bioscoop met promotie- en familiefilm

De Steenbergse Jaarmarkt, die komend weekeinde wordt gehouden, is een uitgelezen gelegenheid voor de première van de promotietoer, waarvoor de organisatie de samenwerking heeft gezocht met De Wallevis. Het restaurant zorgt ervoor dat de bezoekers, die het schouwspel vanaf zitjes op het Kade-parkeerterrein kunnen volgen, daar ook wat kunnen eten en drinken. Consumpties zijn overigens niet verplicht: de entree tot de promotietoer is gratis. Booteigenaren zijn van harte welkom in de jachthaven zelf.

Het programma van de Waterpoort Armada Promotietoer begint om 19.00 uur met een promotiefilm op het scherm van de drijf in-bioscoop. Tussen 19.15 en 19.35 uur arriveert de fictieve figuur Admiraal Pier de Poartere van Zilt tot Zoet.

Deze ambassadeur van Waterpoort zal aansluitend samen met wethouder Petra Lepolder een toelichting geven op het gebiedsontwikkelingsproject, waarna rond tien voor acht het speciale Waterpoort-lied wordt aangeheven. Ook wat dat betreft krijgt Steenbergen de primeur.

Na een kwartier pauze begint op het witte doek de hoofdfilm van de avond. Welke dat wordt is nog even een verrassing, maar het gaat sowieso om een familiefilm, met een duidelijke link naar het water.

Op zoek naar trotse gebieds-ambassadeurs

De Waterpoort Armada Promotietoer trekt de komende weken onder meer verder langs de havens van Sluishaven (Ooltgensplaat), Oudenbosch, Willemstad en tot slot op 4 oktober in Tholen. Meer informatie is te vinden via http://www.waterpoort-armada.nlen http://www.waterpoortwerkt.nl

Om het project blijvend te promoten, wordt gezocht naar ambassadeurs. ,,Mensen die trots zijn op het gebied waar ze wonen en leven,’’ aldus festivaldirecteur Wim Noordzij. Dat mogen zeker ook vertegenwoordigers van bestaande en nieuwe activiteiten in de Waterpoort-regio zijn. Voor nadere inlichtingen en/of aanmelding kan men mailen naar info@waterpoort-armada.nl