Waterpoort academy verwelkomde 100e deelnemer

REGIO – De Waterpoort academy verwelkomde inmiddels haar honderdste deelnemer. De academy is een initiatief dat sinds 2012 inwoners uit 6 gemeenten waaronder Steenbergen ondersteunt in het verwezenlijken van hun droom. Een droom die moet bijdragen aan een grotere regionale bedrijvigheid. Inwoners, organisaties en ambtenaren uit het doelgebied worden opgeroepen om contact met de academy op te nemen als ze zo’n droom hebben.

De nummer honderd is Rianne van Duivenbode uit Tholen. Zij wil het product Meekrap gebruiken om kunst te maken en daarmee een verhaal te vertellen. In de academy legde zij verbinding met een lector aan de Hogeschool Zeeland die gespecialiseerd is in meekrap en aan Marielle van Houdt, een ondernemer die haar gaat bijstaan. De Waterpoort Academy beleefde haar 10e editie, die dit keer vanwege corona digitaal plaatsvond. Dit jaar komt een 11e editie in het vierde kwartaal.

Gebied rond Volkerak en Zoommeer

Waterpoort is een samenwerkingsverband tussen 34 partners uit het bedrijfsleven, (semi)overheid en onderwijs in de gemeenten Goeree-Overflakkee, Tholen, Steenbergen, Halderberge, Moerdijk en Bergen op Zoom. Hun doelstelling is samenwerking om van dit gebied een duurzame en toekomstbestendige regio te maken. De Waterpoort Academy heeft daarbij een ondersteunende rol. Belangstellenden vinden informatie op de website waterpoortwerkt.nl. Er is recent een film uitgebracht over de academy die te zien is via waterpoortwerkt.nl/doemee.waterpoort-academy.

Foto: Op de slotdag van de tiende Waterpoort Academy maakte deze de 100e deelnemer bekend. Het is Rianne van Duivenbode uit Tholen die in haar kunst het product Meekrap verwerkt.