Waterlinieroute nieuw in het toeristisch pakket

STEENBERGEN – Vanaf volgende week maakt de gemeente Steenbergen deel uit van een nieuwe, 410 kilometer lange, fietsroute door Nederland. De Waterlinieroute is een initiatief van het Landelijke Fietsplatform en voert de fietser langs drie historische verdedigingslinies. Op 17 juni aanstaande wordt de route officieel in gebruik genomen, twee dagen later wordt dat in de gemeente Steenbergen nog eens dunnetjes overgedaan.
Het Landelijke Fietsplatform (LF) is opgericht in 1987 als onafhankelijk coördinatiepunt en samenwerkingsverband voor het recreatieve fietsen in ons land. In het bestuur van de stichting zijn organisaties zoals de ANWB, Fietsersbond en Wielersportbond NTFU vertegenwoordigd.

in de ledeneditie van Steenbergse Courant van deze vrijdag 11 juni staat hierover een uitgebreid artikel door Dasja Abresch met meer informatie.
Word lid van Steenbergse Courant en ontvang de krant elke week in de bus. Daarnaast krijgt u de krant wanneer u dat wenst ook gratis digitaal toegestuurd.

Foto: Wethouder Esther Prent is als portefeuillehouder toerisme en recreatie (in het bijzonder van de Zuiderwaterlinie) trots op de komst van de Waterlinieroute naar de gemeente Steenbergen. Volgens haar is de route van toegevoegde waarde voor de bewustwording van het militaire erfgoed, maar ook als economische motor van belang.

De bordjes van de LF Waterlinieroute zijn te vinden op het grondgebied van de kernen Dinteloord, Welberg, Steenbergen en De Heen. Wie een selfie maakt met een van deze bordjes en deze met de hashtag #spothetbordje post op social media maakt kans op een fietsgids.Beelden bij dit artikel