“Wat fijn om weer bij de Kleine Tour te zijn!”

STEENBERGEN – Zondagmiddag was er eindelijk weer eens een evenement op de velden van Diomedon en VV Steenbergen. De spellendag van de Kleine Tour én de verkiezing van Miss Kleine Tour kon, weliswaar onder strikte regels, gehouden worden. Maar dat mocht de pret niet drukken. Het werd een groot succes.

De spellendag mocht doorgaan, maar wel met strikte afspraken. Zo mocht er geen publiek aanwezig zijn. En mochten de ploegleiders, bestuur en medewerkers niet binnen 1,5 meter van elkaar komen, tenzij ze uit één huishouden kwamen. Voor de rennertjes maakte het allemaal niet uit. Zij hadden er zichtbaar zin in en vermaakten zich prima. “Wat is het ongelofelijk fijn om weer bij de Kleine Tour te zijn” opende voorzitter Coen Embregts de middag. “We mogen eindelijk weer samen zijn maar moeten ons wel allemaal aan de regels houden” drukte hij iedereen op het hart. Elke ploeg had een eigen plekje op de sintelbaan waar ze hun spulletjes achter konden laten en samen konden zitten. Hun eigen bubbel. Alle sponsoren werden een voor een voorgesteld en uiteraard was er een extra woord van welkom voor de twee nieuwkomers, namelijk Bakhuys en JVM Tuinen.

‘Dank je wel miss Marit’

Natuurlijk draait de spellendag om de winst bij de ploegen, maar een minstens zo belangrijk onderdeel van de middag is de ‘verkiezing Miss Kleine Tour’. De kandidates stonden al keurig opgesteld maar eerst werd de huidige miss in het zonnetje gezet. “Dank je wel miss Marit voor je inzet tijdens de vijftigste Kleine Tour. Je was er altijd voor de rennertjes, was vriendelijk en behulpzaam. Je verdient een groot applaus” complimenteerde de voorzitter. Dat was niet aan dovemans oren gericht. Miss Marit werd met een uitbundig applaus uitgezwaaid. Daarna mochten de vijf kandidaat missen zich voorstellen. Lotte Iriks, Anna Zomers, Mandy van Elzakker, Baukje van der Pligt en Evy Luijsterburg zouden heel graag de nieuwe miss Kleine Tour worden. Om de stemmen van de renners te krijgen hielpen ze bij de spellen, maakten ze een praatje met de rennertjes en moedigden ze iedereen aan.

Live te volgen dankzij SLOS

Toen de kandidates bekend waren ging de spellendag van start. De verschillende ploegen streden hard voor de overwinning. Gelukkig was het prachtig weer, want iedereen kreeg een nat pak, daar ontkwamen de renners niet aan. Op de stormbaan, de hindernisbaan en de estafette was de strijd groot. Bij de behendigheidsspellen werden de rennertjes luidkeels aangemoedigd en bij het tennisballen in een emmer water gooien zat er na afloop meer water in de renners dan in de emmers. Natuurlijk een spel met een fiets niet ontbreken. Een voor een moesten de renners een afstand op een fiets overbruggen. En wat voor fiets! De wielen waren niet rond en dat bleek voor velen toch nog een lastige opgave. Met hilarische taferelen als gevolg. Toen alle spellen gespeeld waren, het veld weer schoon was en alle stemmen waren geteld kwam het spannendste moment van de dag.  De verkiezing van de nieuwe miss. Dankzij een live uitzending van de SLOS kon iedereen de bekendmaking  op TV volgen, want er mocht echt geen publiek aanwezig zijn.

Prijsuitreiking

De missen kregen overigens voldoende aandacht, want alle rennertjes, ploegleiders en medewerkers van de Kleine Tour gaven hen een hartelijk applaus. ‘Ik denk miss Evy’ vertelde Levi van ploeg ‘van Tilburg’ vol overtuiging. En hij kreeg gelijk! Evy van Luijsterburg werd de nieuwe miss Kleine Tour! Ze kreeg de sjerp omgehangen door Marit en natuurlijk ook de bloemen en de trofee overhandigd. Die mocht meteen weer teruggeven worden want zoals gebruikelijk is de eerste taak van de miss het uitreiken van de prijzen aan de winnaars van de spellen dag. De winst bij de meidenploegen ging naar de meiden van ‘Puur’. Bij de jongens ging de winst naar ‘Vuurwerkland’. Met de medailles om en de snoepzakken in de hand wilden ze maar wat graag op de foto. Mede dankzij Diomedon, VV Steenbergen, medewerkers van de Kleine Tour en uiteraard de eigen ploegleiders werd de spellendag een groot succes. De eerste punten zijn binnen, laat die Kleine Tour in augustus maar beginnen.

[ door Tineke Feskens – Foto’s: Jan de Langen © Steenbergse Courant ]

Beelden bij dit artikel