Enthousiast onthaal voor Sinterklaas in Kruisland

Kruisland – Voorzitter Rob Rijshouwer van het Oranje en Nicolaascomité Kruisland had er zijn speciale jas en hoge hoed voor aangetrokken en kon zo zondagmiddag samen met burgemeester Ruud van den Belt de Sint en zijn Pieten verwelkomen. Dat gebeurde op de vaste aanlegplaats onder de Commissaris Van der Harten brug. Het was er gezellig druk en de kinderen vertrokken met de treintjes naar gemeenschapshuis Siemburg.

Bij het gemeenschapshuis droeg de Pietenband het muzikale stokje even over aan de muzikanten van St. Caecilia die er eveneens vrolijk op los bliezen. En in het gemeenschapshuis konden de verzamelde kinderen en hun begeleiders genieten van een goochelshow die de Pieten op twee podia brachten.

Waar blijven die cadeautjes?

Daarbij moet dan wel gezegd worden dat er totaal andere zaken werden gegoocheld dan de bedoeling was. Want waar bleven nu al die cadeautjes, waar de kleintjes zo met smart op zaten te wachten? Het lukte de Pieten maar niet. Gelukkig kwam de Sint met een oplossing en zo ontvingen alle kinderen een fraai cadeautje. Met een tevreden gevoel keerden ze huiswaarts. Met dank ook aan het organiserend comité en natuurlijk ook aan Sinterklaas en zijn Pieten, die er een geslaagde middag van hadden gemaakt.

tekst en foto’s: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl