Waogetjes Kijke in Kruisland

KRUISLAND – Carnaval 2016 is weliswaar nog volop aan de gang, maar in Kruisland zijn ook de voorbereidingen alweer getroffen voor het Waogetjes Kijke op de zaterdag na het leutfeest. BC De Begienurs verzorgt dit evenement op 13 februari voor de derde keer en ook nu weer in samenwerking met Partycentrum Koch en Metro Drive In Show.

Op voornoemde datum zullen op het terrein achter het partycentrum, aan de Molenstraat 120, een kleine twintig carnavalswagens te bewonderen zijn. De organisatie heeft al de nodige inschrijvingen binnen van bouwclubs uit heel de regio. Belangstellenden kunnen voor nadere informatie bellen naar Henk van Loon (06-20594375) of mailen naar Marco van den Bergh via berghjes@home.nl

Het Waogetjes Kijke begint om 14.00 uur en de wagens zijn ’s avonds verlicht. Dit jaar wordt er voor het eerst een prijs uitgereikt aan de mooist verlichte wagen, op basis van de stemmen van het publiek.

De bezoekers kunnen voor een kleine bijdrage een juryformulier invullen. Van de opbrengst wordt een verloting gehouden. Daarnaast staat er een fooienpot, waarvan de inkomsten worden verdeeld onder de deelnemende bouwclubs. De wagens blijven net zo lang te bezichtigen totdat de laatste bezoeker het terrein heeft verlaten en de ‘afterparty’ bij Koch duurt tot twee uur ’s nachts.