Waogentjes kijke! Mooie afsluiting van het carnaval.

KRUISLAND – Het ontstond zoals dat zo vaak gaat met een goed idee: aan de toog met een lekker glaasje bier. Inmiddels staat het evenement dat altijd op de zaterdag na carnaval wordt  gehouden voor de zesde keer op de agenda.

Tijdens de optochten zien we elkaars wagens nooit

Binnen in de stevig vastgesjorde tent is het ‘eetteam’ druk met bakken van hamburgers en vlees snijden voor de broodjes Kapsalon. De verlichting werkt niet, dus ook daar moet even naar gekeken worden. Buiten lopen mensen rond die zich vergapen aan de opgestelde wagens. De leden van de diverse bouwclubs maken her en der een praatje, kortom, het is nog rustig op het achter terrein bij zaal Koch. “We zien als bouwclubs tijdens de optochten nooit wat de anderen gemaakt hebben” licht bouwpastoor Niels het ontstaan van het evenement toe. “Vandaag hebben we tijd voor een praatje, we leren van elkaar en wisselen informatie uit. Natuurlijk in een sfeer van gezelligheid met een biertje en lekker eten.” Via de facebookpagina van BC de Begienurs kan men zich aanmelden. “We hebben de ervaring dat bouwclubs die één keer hebben meegedaan het jaar daarop ook weer van de partij zijn. Het is gewoon een gezellig.”

En de winnaar is …..

Waar het ’s middags nog vrij rustig is, blijkt het ’s avonds volle bak te zijn. Rijen dik staan de auto’s her en der geparkeerd. Op het achter terrein klinkt muziek en worden de bezoekers getrakteerd op de  prachtig verlichtte wagens. Jaarlijks vindt ook de verkiezing van de mooiste wagen plaats. Het is voor de bouwclubs natuurlijk een bijzondere eer om als beste, door vakbroeders, gekozen te worden. Dit jaar ging de prijs naar BC The Kids. Nog éénmaal gaven zij hun licht en geluidsshow. Daarna was het toch echt afgelopen voor dit jaar. Het publiek ging weer richting huis, de bouwers maakten er nog een mooi feestje van. Carnaval 2019 zit er weer, op.

Tekst: Tineke Feskens  Foto's: Jan de Langen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl