Wandelaars (her)ontdekten omgeving Nieuw-Vossemeer

NIEUW-VOSSEMEER – Organisator Frank de Klerk kijkt met tevredenheid terug op de wandeltochten die in het kader van 450 jaar Nieuw-Vossemeer waren uitgezet. “In drie wandeltochten hebben 73 wandelaars Nieuw-Vossemeer (her)ontdekt”, zo laat hij weten.

“Het weer werkte – soms te goed – mee. Gelukkig waren de meeste wandelaars goed voorbereid op het warme weer. Er zijn slechts 6 uitvallers genoteerd. De tochten gingen door de weidse Vossemeerse polders, langs de wateren waaraan de vruchtbare gronden zijn ontworsteld en tot slot – een tocht van 50 kilometer over de Noord-Brabantse wal.

Goede stemming en saamhorigheid

Prachtig blauwe luchten en groene grassen maakten alle plaatjes sfeervol en de moeite waard. Bij de deelnemers was sprake van een goede stemming en een saamhorigheid”, aldus Frank de Klerk. De organisatie ontving complimenten voor de uitgebreide routebeschrijvingen die de wandelaars langs pittoreske plekjes en indrukwekkende monumenten voerde.  Ook complimenten over de goede verzorging onderweg zijn in dank aanvaard. “De Ontdekking van West Brabant is een waardige aanvulling gebleken op de viering van het 450-jarig bestaan van Nieuw-Vossemeer”, aldus De Klerk.