Wagentje Kijken voor kleintjes bij De Vlaojestáámpers

STEENBERGEN – De Vlaojestáámpers maken zich op voor hun jaarlijkse feestavond. Morgenavond worden daarvoor in hun bouwloods aan de Hoogstraat 25 de lichtbakens ontstoken. Want de Vlaojestáámpers beloven dit jaar dat de sky the limit is. Of in hun woorden: 'De skaoi is de limmet, we knalle deur de geluidsbarjère en schiete vliegesvlug as 'n straoljager deur d'n atmosfeer'. Voorafgaand aan het luchtfeest is het eerst nog Wagentje kijken.

Vooraf aan de festiviteiten was het vanmiddag de beurt aan leerlingen van de Steenbergse basisscholen om een kijkje te nemen naar de bouwprestaties in de vliegtuigfabriek van de Vlaojestáámpers. En dat deden ze met alle plezier. Alle scholen uit Strienestad kwamen langs. Pius X, Nieuwe Veste, Maria Regina en de Gummarusschool. Steenbergse Courant en KijkopSteenbergen.nl was aanwezig bij de ontvangst van de groepen 7a en 7b van de Gummarus.

De kinderen werden ontvangen door Toine Lazeroms en vervolgens rondgeleid door Harry-Jan van Zundert en Ad Geers. Die toonden hoe leden van de vaste bouwploeg bouwen aan een carnavalswagen die de Vlaojestáámpers op grote hoogte moet gaan brengen. Een nu al prachtig ogend bouwwerk naar een ontwerp van Koen Cuelenaere in samenwerking met de 'Jantjes'.

"Weten jullie dat er 6000 van deze stukken ijzerdraad in het frame worden gelast? En vervolgens gaan we met tape aan de slag. Daarna komt het piepschuim . . . .", vertelt Harry-Jan. Hij vond een aandachtig gehoor. De bezoekers keken hun ogen uit en het besef ontstond dat het bouwen van een dergelijk prachtige wagen een waar kunststuk is. Dat het eindresultaat de Vlaojestáámpers welhaast op grote hoogte moet gaan brengen staat nu al vast. Of de jury tijdens de verschillende optochten in Tullepetaonestad, Haltere en Strienestad er straks ook zo over denkt wordt met spanning afgewacht.

Maar eerst het Wagentje kijken. Morgenmiddag met de feestavond die om 20.30 uur begint.