Waar moet de Toren van Hoogendoorn komen?

STEENBERGEN – Bij zijn afscheid in 2012 als burgemeester van de gemeente Steenbergen, kreeg Jan Hoogendoorn van de inwoners een uitkijktoren aangeboden. Deze zou mettertijd moeten verrijzen op Fort Henricus, maar of dat nu wel de juiste plek is, daarover verschillen de meningen nogal.

Afgelopen woensdag bleek tijdens de presentatie van de visie op het fort van heemkundekring De Steenen Kamer dat men er daar in ieder geval niet bijster enthousiast over is. Als er al gebouwen op het fort komen, dan zouden deze een reconstructie van de historische bebouwing moeten zijn. Een uitkijktoren maakte daar geen deel vanuit. 
Chiel Veraart, initiatiefnemer van de (mogelijk) naastgelegen camping, stelt voor om de toren op zijn terrein te plaatsen. “Daarmee ga je alle discussie over historische correctheid uit de weg en bied je de bezoekers uitzicht op de volledige stervorm. Wanneer de toren op het fort staat, kun je er maar een stukje van zien. Bovendien is het bouwwerk een stuk minder vandalismegevoelig wanneer het op het campingterrein staat dat door sloten is omgeven. Ik sta in ieder geval wijd open voor het idee.”