Wa dun Errie viert carnavalsjubileum

STEENBERGEN – Dweilband Wa d’un Errie viert morgenavond, zaterdag 26 januari, in stamcafé D’n Overkant het 22-jarig bestaan.

Dat gebeurt onder het motto 'Wa d'un Errie verjaort, meej taort van de kaort, nog lang nie bejaord!'' Het feest begint om 20.30 uur en is voor iedereen vrij toegankelijk. De jubilerende dweilband heeft zoveel mogelijk oud-leden en andere ‘betrokkenen’ uit het verleden geprobeerd op te sporen. Wie onverhoopt geen uitnodiging heeft ontvangen, is uiteraard ook van harte welkom bij de jubileumviering.

Wa d’un Errie zag het levenslicht in 1991 tijdens de verkiezing van Miss Kleine Tour, toen enkele muzikanten hun instrumenten hadden meegenomen om één van de kandidates aan te moedigen.

Al gauw breidde het groepje zich uit en werd besloten om een dweilband op te richten.  Sindsdien is Wa d’un Errie niet meer weg te denken met carnaval in Strienestad. De leden beschouwen zich overigens vooral als dweilbende of pretband, want plezier en originaliteit voerden steevast de boventoon, zowel in de optocht als bijvoorbeeld tijdens het straatcarnaval op maandagavond, waarvoor Wa d’un Errie de basis legde. Hoogtepunten hiervan waren het ‘Leger des Dweils’ en het Big Borrel-huis.

Ook buiten carnaval was de dweilband actief. De muzikanten bewaren wat dat betreft vooral goede herinneringen aan de vele uitstapjes naar pretparken. In 2002 begon het gezelschap ook nog met een eigen kinderbal. Dat staat komende zondagmiddag weer op het programma, vanaf 14.00 uur in zaal De Fles, met als thema ‘Heidi en Peter’.