VVD’er Nicky Broos terug in de raad

STEENBERGEN/KRUISLAND – VVD’er Nicky Broos is gisteravond door burgemeester Ruud van den Belt opnieuw geïnstalleerd als raadslid van de gemeente Steenbergen. ,,Het komt me niet helemaal gelegen, maar je laat je clubje nu eenmaal niet in de steek,’’ stelt de Kruislander.

Broos werd bij de vorige verkiezingen in de raad gekozen, maar stapte in oktober 2014 op als gevolg van de bestuurscrisis, die hem naar eigen zeggen zowel privé als zakelijk te veel hinder opleverde.

Bart Suijkerbuijk volgde hem op, maakte eind vorig jaar de overstap naar de Volkspartij en gaf onlangs te kennen vanwege zijn verhuizing naar Rotterdam een punt te moeten zetten achter het raadslidmaatschap.

De vrijkomende zetel kwam zodoende weer bij de VVD terecht, die als eerste bij Broos aanklopte. In verband met het overlijden van partijgenoot Alex van Pelt, maakte Broos begin dit jaar zijn rentree al op het politieke toneel, maar dan als burgerraadslid.

,,We hebben nogal wat meegemaakt binnen de partij. Die zetelroof vond ik echt verschrikkelijk. En hoewel het voor mij momenteel eigenlijk heel slecht uitkomt, heb ik toch besloten om weer raadslid te worden.’’ De eigenaar van o.a. overdekte skibanen in Rucphen en Terneuzen, is druk bezig met de opening van meerdere wintersportspeciaalzaken.

,,Als je, zoals ik, van verantwoordelijkheden bent, zeg je geen nee als een situatie zoals deze zich aandient. Ik laat de VVD niet in de steek. Hoe ik het allemaal ga plooien is nog wel even een uitdaging, maar dat komt goed.’’