VVD wil in debat met college over ‘falend vergunningenbeleid

STEENBERGEN – In de raadsvergadering van 30 september wil VVD in debat met het college naar aanleiding van wat de partij noemt ‘het jarenlang falende vergunningenbeleid’. De fractie van VVD wil weten welke maatregelen het college gaat nemen om ‘dit nu eindelijk eens te verbeteren’.

Voor de VVD is het jaarmarktdrama geen eenmalig incident. Hierbij werd al in mei een vergunning aangevraagd die vervolgens ondanks herhaalde verzoeken slechts zeer kort voor de geplande datum werd verstrekt. Te laat voor de organisatie om de jaarmarkt – een vast item in het eerste volle weekend van september – nog te kunnen organiseren.
De VVD ziet een zich herhalend patroon: “Vergunningen worden door de gemeente regelmatig te laat afgegeven, waardoor ondernemers in onzekerheid worden gebracht en schade oplopen”.

‘Zorgwekkend en ernstig’

De VVD-fractie geeft via Theo van Es aan dat ze dit zorgwekkend en ernstig vindt. De fractie had een extra raadsvergadering over dit onderwerp willen organiseren maar kreeg geen van de oppositiefracties mee om dat te kunnen doen. “Dat was voor ons een forse teleurstelling”, aldus de VVD.