VV Steenbergen wil nieuwe kleedkamers

STEENBERGEN – Het bestuur van Voetbalvereniging Steenbergen heeft plannen om nieuwe kleedkamers voor de vereniging te bouwen. De huidige kleedruimtes staan op het punt in eigendom te worden overgedragen van de gemeente naar de club, maar de handtekeningen zijn nog niet gezet. Volgens Marco van Kaam van de accommodatiecommissie van de voetbalvereniging zijn de kleedruimtes in zo’n verouderde staat dat opknappen eigenlijk zinloos is. Ze willen nu geld bij elkaar krijgen om nieuwe kleedkamers te bouwen.

Een paar jaar geleden is gestart met het proces om de kleedgebouwen van diverse sportparken in Steenbergen te privatiseren als onderdeel van de bezuinigingen. Onlangs bleek bij de presentatie van het rapport van de Rekenkamercommissie over deze bezuinigingen dat de kleedkamers van VV Steenbergen nog steeds niet zijn overgedragen. In de aanbevelingen van de commissie werd hier bij het college wel op aangedrongen. Volgens wethouder Esther Prent zijn de besprekingen door de club zelf tijdelijk stopgezet vanwege hun plannen.

Sponsoring en crowdfunding

“Dat klopt inderdaad. Ik wil er meteen bijzeggen dat de communicatie met de gemeente hierover prima verloopt. Maar de wethouder zegt terecht dat wij als vereniging eerst zelf de ontbrekende financiën voor nieuwbouw bij elkaar moeten zien te krijgen. Dat willen we via sponsoring en crowdfunding gaan doen, want met het geld wat er voor ons klaarstaat bij de overdracht gaan we het niet redden. De wethouder heeft gezegd dat onze aanvraag voor de nieuwbouw volgens de normale procedure beoordeeld gaat worden, maar dat ze ons zal steunen waar mogelijk. We benutten dit jaar om de financiën en bouwplannen op orde te krijgen zodat we hopelijk volgend jaar kunnen starten met de nieuwbouw”, aldus Marco van Kaam namens VV Steenbergen.

Nog geen nieuwe voorzitter

Overigens heeft VV Steenbergen nog steeds een openstaande vacature voor het voorzitterschap. “Ik ben zelf juli vorig jaar gestopt als interim-voorzitter. We hebben wel een groot bestuur en draaien goed, maar die positie is niet populair. Je bent toch vaak de kop van Jut.”
De vereniging kwam een aantal jaren terug negatief in de publiciteit toen een grote hoeveelheid harddrugs werd aangetroffen in de kantine. De toenmalige exploitant bleek daarvoor verantwoordelijk te zijn en werd veroordeeld.

“Het is natuurlijk niet mis wat er is gebeurd; ik heb het als bestuurder van dichtbij meegemaakt. Het zou kunnen meespelen dat het lastig is om iemand te vinden. Maar we hebben het achter ons gelaten. De club is nu gezond en draait goed”, aldus Van Kaam.