vv Steenbergen-voorzitter Wim Roovers: “We zijn een bloeiende vereniging die de noodzakelijke investering in onze kleedaccommodatie met vertrouwen durft aan te gaan”

STEENBERGEN – Aanstaande maandag bespreekt de gemeenteraad in een oordeelvormende vergadering het voorstel van burgemeester en wethouders om aan vv Steenbergen een bedrag van 300.000 euro te lenen voor een periode van 30 jaar. Met dat geld wil de vereniging de bestaande – veertig jaar oude en flink gedateerde – kleedaccommodatie vervangen voor nieuwbouw. Reden voor Steenbergse Courant om hierover in gesprek te gaan met voorzitter Wim Roovers van voetbalvereniging Steenbergen.

“Het gaat goed met vv Steenbergen. We zijn een bloeiende vereniging met een gedegen bestuur – tien man sterk – een energieke groep vrijwilligers en met op dit moment 532 leden. In 2019 groeide onze club met maar liefst 45 leden en we hebben een goede aanwas van ‘jonkies’.
Dat laatste is zeker ook belangrijk voor een vereniging”, vertelt Wim Roovers. Hij keerde na tien jaar Kleine Tour Steenbergen weer terug in het nest dat hij in 2016 verliet, na drie jaar voorzitterschap van vv Steenbergen. “Drukte in mijn bedrijf en het voorzitterschap van Kleine Tour Steenbergen deed me toen besluiten om de voorzittershamer bij onze voetbalclub neer te leggen”.

‘Geoliede machine’

Maar zodra Roovers wat ruimte kreeg door zijn vertrek bij de Kleine Tour na tien jaar voorzitterschap werd hij van diverse kanten benaderd en uiteindelijk besloot hij opnieuw de draad bij de Blauwwitters op te pakken.
“Het is hier een aardig geoliede machine. De bestuursleden hebben elk hun eigen taak en staan daar volledig voor. Op onze vrijwilligers kunnen we bouwen, al kunnen die zeker nog assistentie van nieuwe handen gebruiken. vv Steenbergen is uitgebreid met een zaalvoetbaltak, met het G-voetbal voor spelers met een beperking en met een nieuw damesteam 35+. Daarnaast zijn we officieus een zaterdagvoetbalclub geworden. Dat moet nog officieel worden en door de Algemene Ledenvergadering worden bekrachtigd”.

‘Zwaar gedateerd’

Wim Roovers vat de motivatie om te komen tot nieuwbouw van de kleedkamers en renovatie van de kantine kort samen. “Deze accommodatie is zwaar gedateerd. In 2015 kregen we het voorstel om deze voorziening over te nemen van de gemeente Steenbergen. Onze leden zagen dat toen terecht niet zitten. Men bestempelde het als ‘oude meuk’ en dat is het ook. Er zijn aardig wat leden die om die reden thuis gaan douchen. Er zijn nu plannen voor nieuwe kleedkamers, energiezuinig, met ‘smart heating’ en volgens de KNVB-richtlijnen. De toiletten worden centraal gegroepeerd. Het gedeelte waar onder meer de kantine en de bestuurskamer zijn gevestigd wordt niet afgebroken maar gerenoveerd. In dit blok komen dan twee kleedkamers voor sv Diomedon en bijvoorbeeld ook een wedstrijdsecretariaat”.

Gedegen plan

De plannen zijn goed met verantwoordelijk wethouder Esther Prent besproken. En ook in het college van burgemeester en wethouders, dat nu een voorstel aan de gemeenteraad heeft geformuleerd. In dat voorstel is een lening aan de vereniging opgenomen. De drie banken die namelijk voor een lening door vv Steenbergen zijn benaderd wilden niet financieren. “Vanuit hun oogpunt wel begrijpelijk. De grond is immers geen eigendom van de vereniging en als het ooit fout zou mogen lopen – wat wij niet verwachten hoor – wat moeten zij dan met een gebouw op een sportpark?”.
Het bestuur van vv Steenbergen heeft de gemeente Steenbergen nu een gedegen plan met goede onderbouwing voorgelegd. En volgens is een voorstel aan de gemeenteraad aangeboden.

Oproep voor komst naar Algemene Ledenvergadering

Wel moet ook de ledenvergadering van vv Steenbergen met de plannen akkoord gaan. “Onze vergadering is op 11 september. Dat betekent dat voor de besluitvormende vergadering van de gemeenteraad op 24 september officieel duidelijk is hoe de leden erover denken. Bij deze doe ik een oproep aan onze leden om zich straks voor deze vergadering aan te melden. Hoewel we uit de reacties al gemerkt hebben dat iedereen om nieuwbouw schreeuwt, willen we graag alles heel duidelijk aan zoveel mogelijk leden presenteren en hun officiële instemming vragen”, aldus de voorzitter. Tijdens de vergadering wordt de leden ook gevraagd om officieel akkoord te gaan met de beslissing om als zaterdagclub verder te gaan. Daartoe is al wel een enquête gehouden, maar het feitelijke besluit dient door de ledenvergadering te worden genomen.

Foto: Wim Roovers bij de artist impression van de nieuwe kleedlokalen voor vv Steenbergen

Door: Peter Vermeulen