vv Steenbergen roept leden bijeen voor tekst en uitleg

STEENBERGEN – Op vrijdag 31 juli aanstaande krijgen alle leden van VV Steenbergen tekst en uitleg over hetgeen zich afgespeeld heeft rond de vondst van de tassen met harddrugs in de kantine van de club. Een vergadering waar voorzitter Wim Roovers reikhalzend naar uitkijkt. “Het klinkt misschien vreemd maar ik heb gewoon zin in het moment waarop ik onze leden recht in de ogen kan kijken en hen het verhaal vanuit het bestuur kan doen.”

Moedige woorden van een man die weet dat hij een flinke bak kritiek kan verwachten tijdens de vergadering. “Dat mag ook. We zullen niets onder het kleed vegen. We willen open en transparant met onze leden communiceren en dat doen we bij iedere stap. Maar ik zeg er wel gelijk bij dat het achteraf makkelijk praten is. Met de kennis van nu hadden we natuurlijk heel andere beslissingen genomen, geloof me, maar zo werkt het niet.”

Neutraal terrein

Het is volgens hem de hoogte tijd dat de leden de kans krijgen om met de bestuursleden van gedachten te wisselen. “Statutair moeten we een Algemene Ledenvergadering twee weken van tevoren aankondigen maar het liefst had ik het morgen al gedaan. Zeker nu het zomerstop is, hebben de leden geen kans om met een bestuurslid van gedachten te wisselen en dat moet wel.”

Er is bewust gekozen voor café ‘De Joosse’ als vergaderlocatie. “We verwachten veel mensen dus hebben we de ruimte nodig. Daarnaast is de kantine op dit moment over dit onderwerp gewoon een te beladen plek. We wilden onze leden op neutraal terrein te woord staan.”

Adrenaline

Het kunnen geen makkelijke tijden voor een goedbedoelende, vrijwillige voorzitter die niet doof is voor de schamperende opmerkingen van de straat. Toch ervaart Roovers het niet als een belasting. “Het is wel een hectische periode. Maar ik ben vrij stressbestendig. De adrenalinespiegel ligt hoog in de zin van dat ik alles haarscherp in de gaten houd. Gelukkig is de missie helder: als bestuur moeten we er nu alles aan doen om de huidige leden te dienen. De leden zijn de baas, wij zijn puur uitvoerend.”

Glas bier

Volgens Roovers is er tot nu toe nog geen enkel lid dat zijn lidmaatschap heeft opgezegd vanwege de crisis. Wel is de club haar hoofdsponsor kwijt aangezien dit verdachte C.J. was. “Maar het verlies van een sponsor is voor mij op dit moment zeker geen topprioriteit. Wij willen ons zo snel mogelijk distantiëren van alles wat met deze persoon te maken heeft. Het vergt wat tijd om juridisch van hem los te komen, maar zodat dat gebeurd is gaan we op zoek naar een goede invulling voor onze kantine.” En als dat eenmaal zo ver is? “Dan neem ik eerst een lekker glas bier. In de kantine.”