Afbeelding
dinsdag 24 april 2018, 14:00

vv Steenbergen pakt broodnodige punten

STEENBERGEN – vv Steenbergen heeft afgelopen zondag belangrijke punten gepakt in de strijd om lijfsbehoud. IN een wedstrijd die laat op gang kwam werd Breskens - die ook actief is in de onderste regionen van de competitie - met 0-2 verslagen.

Het was vooraf nog spannend of de wedstrijd doorgang zou vinden. De scheidsrechter was in eerste instantie van mening dat er niet gespeeld kon worden, omdat een omheining rond het bijveld deels ontbrak. Na overleg is er toch voor gekozen om de wedstrijd aan te vangen. vv Steenbergen trainer Marco Ernest: “Het alternatief om doordeweeks te voetballen zagen wij absoluut niet zitten. Dan moet ik door verplichtingen en werk van de spelers aantreden met een half team.”

De wedstrijd zelf kwam laat op gang. Xander Burggraaf wist na een sterke periode van de blauwwitten de score in de eerste helft te openen. Voor rust kreeg Steenbergen kansen om verder uit te lopen, maar het was een cadeau van de gastheren in de tweede helft die voor de 0-2 zorgde. Een terugspeelbal werd onderschept door Jordy Dam, die daarna de wedstrijd definitief op slot kon gooien.

Het kwakkelende Breskens had nog enkele kopkansen, maar zonder resultaat. Steenbergen wist door doelpunten van Baarendse, Heideman en Machielse het vijftal vol te maken.