vv Steenbergen laat er geen gras over groeien

STEENBERGEN – Vrijwilligers van vv Steenbergen zijn gisteren meteen aan de slag gegaan om veld 1 van het sportpark aan de Seringenlaan voor te bereiden op de komst van kunstgras.

Donderdagavond besloot de gemeenteraad uiteindelijk unaniem tot de aanleg van een kunstgrasveld op het sportpark, waarvan vv Steenbergen de hoofdgebruiker is. ,,Alles wat we aan zelfwerkzaamheid kunnen doen, scheelt in de kosten,’’ vertellen voorzitter John Freekenhorst en Wil Knop van de accommodatiecommissie. ,,Des te meer van onze wensen zijn dan te verwezenlijken.’’

De vereniging moet, middels een huurverhoging, zelf de helft van de totaalprijs betalen. Dat heeft zij er graag voor over, om voortaan niet meer met afgelastingen te worden geconfronteerd. De bestaande voetbalvelden hebben al jaren ernstig te lijden bij slecht weer. ,,De continuïteit is nu weer verzekerd. De terugloop waarmee we te kampen hadden, zal dankzij het kunstgras veranderen in een groei,’’ verwachten Freekenhorst en Knop.

Hoewel er enige vertraging werd opgelopen, hopen zij dat de nieuwe voorziening  uiterlijk eind september gerealiseerd is. ,,Zeker als er een aannemer komt die geen bouwvak houdt, moet dat nog haalbaar zijn.’’

Om zo min mogelijk tijd te verliezen, troffen vrijwilligers van de vaste onderhoudsploeg gistermorgen direct de eerste voorbereidingen. Gisteravond stak ook een groep jeugdleden al de handen uit de mouwen. Als eerste werden de oude trottoirtegels rondom veld 1 eruit gehaald.