VV Steenbergen hoopt nieuwe kleedkamers te hebben na zomer

STEENBERGEN – Het had een lange aanloop, maar de nieuwe kleedkamers voor voetbalvereniging Steenbergen komen nu echt in zicht. September vorig jaar was er discussie in de gemeenteraad of de lening van zo’n 3 ton wel verstrekt moest worden aan de club. Maar na uitgebreide bestudering van de cijfers en de nodige uitleg van de wethouder, ging de raad toch overstag. Menigeen draagt de blauw-witte Steenbergse club een warm hart toe en gunt de spelers kleedkamers die passen in 2021.

Eerst was het nodig dat de kleedkamers officieel werden overgedragen van de gemeente naar VV Steenbergen. Zij zijn de laatste vereniging bij wie dat is gebeurd, nadat de gemeente een aantal jaren terug besloot om de kleedgebouwen te privatiseren. “Die overdracht heeft eind vorig jaar plaatsgevonden. Nu zijn we verheugd om te kunnen melden dat we met de Steenbergse bedrijven Verkaart en Madri een overeenkomst hebben gesloten. Binnenkort hebben we onze eerste bouwvergadering”, vertelt voorzitter Wim Roovers.

Frisse start bij begin nieuwe seizoen

De bedoeling is dat als eerste het kleedkamerblok tegenover de kantine wordt aangepakt. Daar komen dan acht nieuwe kleedkamers. “Dan moeten we bekijken of de financiën het toelaten om ook de andere kant aan te pakken.
Ik verwacht dat we begin april kunnen beginnen met de sloop en herbouw en hopelijk is het in september klaar voor het nieuwe seizoen.
En inderdaad, het mooiste zou zijn als corona het voetbal dan niet meer tegenhoudt”, aldus de voorzitter.

Foto: Er wordt binnenkort gestart om de oude, gedateerde kleedkamers van VV Steenbergen te vervangen.
[ door Nicole van de Donk ]