VV Steenbergen beëindigt per direct contract met kantinebeheerder

STEENBERGEN – Het bestuur van Voetbalvereniging Steenbergen heeft besloten om de pachtovereenkomst met haar kantinebeheerder, Peter Jongenelen, te beëindigen. Het niet nakomen van afspraken is de directe aanleiding voor deze beslissing. Wim Roovers, voorzitter van de vereniging, betreurt het dat het zover heeft moeten komen. “Ik heb hier echt buikpijn van. We hebben er alles aan gedaan om het in goede banen te leiden, maar dat is niet gelukt.” Wim Roovers zegt vanuit juridisch oogpunt geen volledige openheid van zaken te kunnen geven. “We hebben Peter vandaag formeel op de hoogte gesteld van onze beslissing.”

Jongenelen reageert in eerste instantie verrast op het nieuws. “Er waren over en weer wel wat dingetjes maar om daar nu direct dit soort rigoureuze maatregelen voor te nemen…”

Te weinig tijd gegund

“Ik vind het verschrikkelijk jammer dat ons te weinig tijd is gegund om aan elkaar te wennen,” vult hij later aan. “Toen ik beheerder werd, veranderde er veel voor de club en voor mij en dat is een proces. Deze beslissing is niet bevorderlijk voor de stabiliteit die VV Steenbergen wel nodig heeft. Het is nooit goed om te blijven switchen. Ik dacht we op de juiste weg waren; dat we alleen nog tijd nodig hadden.”

Irritatie

Jongenelen was sinds 1 februari jongstleden actief als kantinebeheerder. Ondanks deze korte periode staat het voor het bestuur onomstotelijk vast dat de samenwerking op niets uit gaat lopen. “Hij was niet open op momenten dat hij dat wel moest zijn, afspraken werden niet nagekomen, kortom, hij had zijn zaken niet goed op orde. Er was een reeks aan punten die dusdanig irritatie opwekten bij de leden en vrijwilligers dat we gemeend hebben met hem te moeten stoppen.”

Buikpijn

De club is nog maar amper bekomen van de rampspoed die haar een jaar geleden trof toen een grote hoeveelheid drugs werd aangetroffen in de kantine. Onderzoek wees uit dat deze toebehoorden aan de toenmalig kantinebeheerder. Wim Roovers is dan ook geen blij mens op dit moment. “Dit hakt er behoorlijk in. Ik heb hier echt buikpijn van. Ik voel me als voorzitter van de club verantwoordelijk en dit veroorzaakt schade die we toch al niet konden gebruiken. Maar het was geen reden om de beslissing niet te nemen.”

Elkaar de hand schudden

Of VV Steenbergen en Peter Jongenelen probleemloos uiteen zullen gaan, houdt de voorzitter in het midden. “Wat mij betreft zijn er ‘no hard feelings’. We hopen dat we er met elkaar professioneel aan uitkomen, maar het contract is wel eenzijdig beëindigd.” Jongenelen kan de club op dat punt gerust stellen. “Laten we maar gewoon goed uit elkaar gaan. We zien elkaar nog vaak genoeg en wat mij betreft schudden we elkaar dan de hand en drinken er een biertje op. Ik wens VV Steenbergen ook het allerbeste en hoop dat ze de rust krijgen die ze verdienen. Uiteindelijk gaat het ons allemaal om het belang van die club.”

Geen pachter meer

De kantine gaat op 9 augustus weer open met de aftrap voor de Groot Steenbergen Cup. Een nieuwe start voor de club? “Jazeker,” bevestigt Roovers. “We hebben al besloten dat we niet voor een derde pachter gaan. We lossen het op met onze eigen mensen. Het driemanschap Corné Braat, Monique Kolkhuis Tanke en Klaas de Wit krijgt alle ruimte om de zaak opnieuw op te zetten met onze eigen vrijwilligers. Het bestuur heeft daar alle vertrouwen in.”