maandag 6 april 2015, 18:46

vv Steenbergen 1 blijft heer en meester

STEENBERGEN – Als een ware, aanstaande kampioen, weet het eerste elftal van vv Steenbergen ook z’n mindere wedstrijden te winnen, zoals het inhaalduel dat vanmiddag voor eigen publiek werd afgewerkt tegen Meto.

De wedstrijd dateerde nog uit de tweede periode, die dankzij de 4-2 overwinning ook door de Blauwwitten is gewonnen. Zij schreven de eerste periodetitel eveneens op hun naam, vandaar dat het tweede periodekampioenschap nu wordt toegekend aan naaste concurrent RBC.

Met nog zes competitierondes te gaan, staat Steenbergen nog altijd aan de leiding, met vier verliespunten minder dan de Roosendalers.

Topscorer Mike de Nijs wist vanmiddag in de 6de minuut het ‘vijandelijke’ doel reeds te vinden en vijf minuten voor rust maakte Xander Burggraaf er 2-0 van. Via treffers in de 49ste en de 72ste minuut (eigen doelpunt) kwam de tegenstander uit Hoogerheide echter langszij.

In de 76ste minuut maakte Mike de Nijs er 3-2 van en vlak voor tijd ook de 4-2, zijn 28ste goal van dit seizoen.

Man van de wedstrijd aan Steenbergse zijde was keeper Martijn Hagens, die zijn ploeg met meerdere goede reddingen in de wedstrijd hield.